CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com Susanne Alt op Organist Joey DeFrancesco (51) overleden: Hier vond ik meer informatie over zijn overlijden: https://downbe at-com.translate.goog/news ..
Frido ter Beek op Twee soorten adem – Jazz & Poetry in de Nederlandse…: beste redactie, Florian Zenker is gitarist, geen slagwerker. met vriendelijke groet Frido ter Beek
Faelens Tony op Jazz Middelheim 2022 hinkt op twee gedachten: Taxiwars , is een uitstekende band , alleen het over het paard getilde T. Barmaan is er te veel aan ,…
T. Goossens op Hollands Maandblad vult leemte in jazzliteratuur: Bedankt voor de goede tip. Meteen besteld via de website!
Marcel Bovy op North Sea Jazz na twee jaar afwezigheid in volle gl…: Eric is geboren in Huizen (provincie Noord-Holland). Hij is thans gevestigd in Rotterdam.
Michael brandt op Loek van den Berg Quintet – Wayfarer: Mooie muziek met heel sterke animatie met mooie verhaallijn
Han Wezenaar op Drummer Clarence Becton (88) in Amsterdam overleden…: Hi Guys! Vergeet niet dat Clarence ook jarenlang een zeer gewaardeerd lid was van The Baritone Power…
H.Moermans op North Sea Jazz na twee jaar afwezigheid in volle gl…: Rotterdammer Eric Vloeimans? Die komt toch uit brabant?
 

« Ack van Rooyen op 91-… | Home | De zachte kracht van … »

Een musicus die speelde zoals hij sprak. Les van Ack van Rooyen


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Twitter
19 November 2021

In de zomer van 1963 speelde ik contrabas met vrienden van de Avalon Jazzband in Castelldefels. Ik was pas 19 jaar en speelde nog niet zo lang. Ack en Jerry van Rooyen speelden er ook ergens hoorden we. Helaas hebben we ze niet gezien toen. De koperblazers van de band hebben later in NL wel vaker muzikaal contact met ze gehad, in die tijd speelde ik door werk en studie niet meer.

Veel later pakte ik de contrabas weer op werd ik op vergelijkbare wijze als David omschrijft op het Meervaart Jazzfestival in 1981 tijdens de workshop door Marc Johnson (toen pas 21 jaar oud) op het juiste spoor gezet. Mijn klassieke scholing met Simandl in de jaren '60 was voor het spelen van jazz niet voldoende geweest! Door Marc vond ik via John Clayton een eveneens nog jonge basleraar: Adrie Braat. Die is nog vijf jaar druk geweest met mijn 'opleiding'. Jouw verhaal over Ack doet mij erg aan die tijd denken.

Toen Ack in 2005 zijn solo's op de CD “The Way I Play” vastlegde was hij zo vriendelijk mij de C-versies van de transscripties ook te zenden.

Tenslotte zou ik hem toch nog eens live zien op de (laatste) reünie van de Persepolis Jazzclub in Utrecht in 2017, waar het Utrechtse Jazzleven in de jaren '60 bruiste en waar vele huwelijken ontstaan zijn. Ook dat nog!

Ed. Schulte (E-mail ) (URL) - 29-11-’21 13:43


Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen: