CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Diana Ross en Alicia Keys naar North Sea Jazz

28 jan - Lionel Richie, Diana Ross en Alicia Keys zijn de eerste headliners van North Sea Jazz 2020 die vandaag bekend werden gemaakt. Zij sluiten de festivaldagen af op respectievelijk 10, 11 en 12 juli. Voorafgaand aan het evenement geeft John Legend een concert op de donderdagavond.


Paul van Kemenade wint Brabantse Cultuurprijs

27 jan - Paul van Kemenade ontvangt dit jaar de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De altsaxofonist, componist, bandleider, festivalorganisator, wereldburger en boegbeeld van de Tilburgse jazzscene krijgt de prijs op 5 juni uitgereikt uit handen van Wim van de Donk, commissaris van de Koning en voorzitter van het fonds.


Metropole Orkest wint opnieuw Grammy Award

27 jan - Het Metropole Orkest heeft voor de vierde keer een Grammy Award in de wacht gesleept. Voor zijn rol in het nummer 'All Night Long' van het album 'Djesse Vol.1' met multi-instrumentalist Jacob Collier ontving het orkest een Grammy in de categorie Best Arrangement, Instrumental and Vocals.


Jef Neve boycot uitreiking Cultuurprijzen uit onvrede cultuurbeleid

25 jan - De Vlaamse pianist Jef Neve heeft een uitnodiging voor de uitreiking van de Ultimas, de cultuurprijzen van de Vlaamse overheid, afgeslagen uit protest tegen de cultuurbezuinigingen die België momenteel teisteren. "Wie het niet eens is met het beleid, moet er ook niks van aanvaarden."


Andere Tijden graaft in leven Rita Hovink

25 jan - Het populair historisch programma Andere Tijden besteedt op woensdag 29 januari een aflevering aan Rita Hovink. In de documentaire 'Laat me alleen' wordt ingezoomd op het korte leven van Hovink en haar betekenis als jazzzangeres.


Susanne Abbuehl gaat afdeling Jazz Haags conservatorium leiden

21 jan - Zangeres Susanne Abbuehl is benoemd tot hoofd afdeling Jazz van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Komende zomer gaat ze aan de slag.


Saxofonist Jimmy Heath (93) overleden

20 jan - Saxofonist, componist, arrangeur en bandleider Jimmy Heath is op 93-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan maakte deel uit van The Heath Brothers en speelde met de groten der aarde zoals Miles Davis en John Coltrane.


Negen soloconcerten op één avond in Bimhuis

4 jan - Een bijzonder affiche voor zaterdag 18 januari in het Amsterdamse Bimhuis: negen muzikanten uit de internationale jazz- en improvisatiescene verzorgen op dezelfde avond een soloconcert, een initiatief van muziekorganisatie Space is the Place.


Ack van Rooyen viert 90e verjaardag in Bimhuis

11 dec - Ack van Rooyen wordt op 1 januari 90 jaar. Twee dagen later verwelkomt de trompettist en flügelhornist zijn favoriete Nederlandse jazzmusici in Bimhuis voor een speciaal verjaardagsconcert.


Gefilmd jazzportret Jasper Blom #101 in reeks Jazzhelden

10 dec - In aanloop naar de Buma Boy Edgar Prijsuitreiking aan Jasper Blom in Bimhuis afgelopen woensdag, besloot het Nederlands Jazz Archief met voorrang een Jazzportret van de saxofonist te maken: nummer 101 in de succesvolle reeks Jazzhelden.


Terugluisteren: Cyriel Pluimakers te gast bij Co de Kloet

9 dec - Programmeur, concertpromotor en recensent bij Jazzenzo Cyriel Pluimakers was zondagavond te gast bij Co Live!, een programma van Co de Kloet. Pluimakers draaide zijn favoriete muziek en gaf daarbij tekst en uitleg.


Aanmelden Dutch Jazz Competition 2020 gestart

29 nov - Talentvolle Nederlandse jazzgroepen kunnen zich tot 1 maart aanmelden voor de dertiende editie van de tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition. De finale wordt op 11 april gehouden in het Amsterdamse Bimhuis.


Festival Better Get Hit gaat niet door

29 nov - De tweede editie van het Tilburgse urban-, soul- en jazzfestival Better Get Hit gaat in januari niet door. Organisatoren Eric van der Westen en Toine Hultermans zijn er niet in geslaagd voldoende geld bijeen te brengen. Dat meldt het Brabants Dagblad. Gezocht wordt naar een alternatief.


Programma Stranger Than Paranoia in Tilburg en Nijmegen

25 nov - Met concerten in Tilburg en Nijmegen beleeft festival Stranger Than Paranoia van 23 tot en met 28 december haar 27e editie. Uitgangspunt van organisator en musicus Paul van Kemenade is het brengen van verschillende muziekstijlen op één podium, waarbij improvisatie centraal staat.


40 bands op Prinses Christina Jazz Concours 2019

25 nov - In Bimhuis wordt zaterdag 30 november en zondag 1 december het Prinses Christina Jazz Concours gehouden, de enige landelijke jazzwedstrijd voor jonge muzikanten. Zo'n 200 talenten in de leeftijd van 12 tot en met 22 jaar spelen zich voor publiek en jury in de kijker en maken kans op aansprekende prijzen.