CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Tineke Postma centraal op U-Jazz Festival

29 nov - Het programma van het U-Jazz Festival op 19 december in Utrecht is dit jaar samengesteld rond en met Tineke Postma. De huidige Buma Boy Edgarprijswinnares geeft twee concerten in verschillende bezettingen.


DWDD in teken van Frank Sinatra en Metropole Orkest

23 nov -  De Wereld Draait Door staat dinsdag 24 november geheel in het teken van de 100e geboortedag van Frank Sinatra en de 70e verjaardag van het Metropole Orkest. Meerdere stukken uit het oeuvre van Sinatra worden uitgevoerd.


Nieuw Utrechts festival Transition maakt eerste namen bekend

23 nov - In samenwerking met North Sea Jazz presenteert Utrecht op zaterdag 26 maart een nieuw jazz & beyond festival dat gehouden wordt in vier zalen van TivoliVredenburg. Enkele van de twintig acts die er zullen optreden zijn al bekend.


David Bowie huurt jazzmuzikanten voor nieuw album

20 nov - Rockster David Bowie huurde voor zijn nieuwe album 'Blackstar' een groep jonge Amerikaanse jazzmuzikanten in om zijn muziek nieuwe richting te geven. Vandaag werd de videoclip van de single 'Blackstar' gelanceerd. Het gelijknamige album verschijnt op 8 januari, de 69e verjaardag van Bowie.


Corrie van Binsbergen zoekt talenten voor hybride leerorkest

19 nov - Gitariste en componiste Corrie van Binsbergen start een hybride leerorkest, een alternatieve bigband waar naast blazers en ritmesectie, ook plaats is voor strijkers, klassieke slagwerkers, harpisten, zangers en wereldmuzikanten. Opgeven kan per direct; de audities zijn op 1 en 2 december in Amsterdam en Utrecht.


Ruim 50 musici naar supersessie Nel Amstelveld

18 nov - De wekelijkse maandagavond jazzsessies in Café Nel in Amsterdam zijn zowel bij publiek als muzikanten populair. Jaarlijks komt dat extra tot uitdrukking in de Jazz Super Session die tot diep in de nacht voortduurt en waaraan zo'n 50 musici deelnemen. Op maandag 30 november is het weer zo ver.


Nachtelijke jazz door heel Nederland

17 nov - In Nederland wordt op zaterdag 28 november de allereerste Nacht van de Jazz gehouden. In diverse jazzclubs in het land treden tegelijkertijd verschillende jazzmusici op, zoals Sebastiaan van Bavel, Hermine Deurloo en Zapp4. Een initiatief van de Vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia (VIP).


Metropole Orkest speelt repertoire Frank Sinatra

12 nov - Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Frank Sinatra brengt het Metropole Orkest in een reeks van vier concerten een eerbetoon aan een van de grootste zangers van de vorige eeuw. Verschillende vocalisten zijn te gast.


Website ter nagedachtenis Willem Breuker

12 nov - Ter nagedachtenis aan de in 2010 overleden musicus, componist en muzikale alleskunner Willem Breuker is op zijn geboortedag, 4 november, een monumentale website gelanceerd met uiteenlopende biografische informatie.


Vierde benefiet Nederlands Jazz Archief in Bimhuis

12 nov - In het Bimhuis wordt op zondag 13 december voor de vierde keer een benefiet georganiseerd voor het behoud van het Nederlands Jazz Archief. Onder meer drie Boy Edgarwinnaars, het Calefax Rietkwintet en Denise Jannah betreden het podium.


ZeelandJazz nieuw tiendaags festival

5 nov - De Zeeuwse festivals Internationaal Jazzfestival Middelburg en Scheldejazz gaan definitief in elkaar op. Middelburg en Terneuzen zijn vanaf juni 2016 middelpunt van het gezamenlijke festival ZeelandJazz dat tien dagen zal duren.


100 jaar Boy Edgar in Bimhuis

4 nov - Ter viering van de honderdste geboortedag van Boy Edgar organiseren het Nederlands Jazz Archief en het Bimhuis op zondag 15 november een concert gewijd aan het muzikale erfgoed van deze iconische Nederlandse jazzmusicus. Onder andere David Kweksilber Big Band, Konrad Koselleck Big Band, Theo Loevendie en Gerrie van der Klei spelen stukken uit de rijke muzikale nalatenschap van Boy Edgar.


Eric Vloeimans brengt 'meespeel' lesboek uit

28 okt - Trompettist Eric Vloeimans lanceert op 1 november onder de titel 'Horn of Plenty' een lesboek bestaande uit bladmuziek en twee meespeel-cd's. Het boek is geschikt voor zowel beginnende- als voor meer gevorderde musici.


Dutch Songbook uitgevoerd in Duitsland

28 okt - De WDR Big Band gaat samen met Nederlandse musici en zangeres Fay Claassen werken uit de Dutch Songbook uitvoeren. Op het repertoire staan zowel vocale jazz- als popcomposities, lichte muziek en een enkele Hollandse klassieker.


Dennis Mackrel chef-dirigent Jazz Orchestra of the Concertgebouw

20 okt - De Amerikaanse jazzdrummer, bigbandleider, componist en arrangeur Dennis Mackrel  is de nieuwe chef-dirigent van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zijn eerste optreden vindt plaats tijdens de Museumnacht in het Amsterdamse Concertgebouw wanneer het jazzorkest optreedt met trompettist Christian Scott.