CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Franse groep Flash Pig wint European Jazz Competition

29 jun - De Franse band Flash Pig is de overtuigende winnaar van de European Jazz Competition Award 2015. Daarnaast ontving Michal Wierzgori, drummer van het Ostrich Quartet uit Tsjechië, de prijs voor beste solist. De finale van de European Jazz Competition vormde de afsluiter van de Jazzdag, gehouden afgelopen weekeinde in Lantaren Venster  in Rotterdam.


Nederlandse jazzclubs jaarlijks in Nacht van de Jazz

26 jun - Nederland is een jaarlijks jazzevenement rijker. Op zaterdag 28 november wordt de eerste Nacht van de Jazz gehouden waarin Nederlandse jazzclubs tegelijkertijd verschillende jazzartiesten programmeren. De nacht is live te volgen via Radio 6.


Kurt Elling naar Jazzfestival Rotterdam

23 jun - Kurt Elling is een van de hoofdgasten van Festival Jazz International Rotterdam dat in het najaar gehouden wordt in Lantaren Venster. De Amerikaanse crooner, die deze maand met 'Passion World' een nieuw album lanceert, treedt er op met zijn kwintet.


Jeroen van Vliet op voorlopig zijspoor bij Fontys

22 jun – Afgelopen week verzond Jeroen van Vliet een brief aan de media waarin hij zijn onvrede kenbaar maakt over het profiel van de opleiding Lichte Muziek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (conservatorium) waar de pianist, componist en winnaar van de Boy Edgarprijs als docent aan verbonden is. Het schrijven vond via de sociale media zijn weg met een storm aan boze reacties tot gevolg.


Yuri Honing stopt met Winterreise

18 jun - Yuri Honing neemt op dinsdag 29 december zijn publiek voor het laatst mee op Winterreise in Paradiso. Daarmee komt na acht keer een einde aan een reeks van grenzeloze muzikale eindejaarsfeestjes. Op het programma staan hoogtepunten uit eerdere edities.


Concertgebouw Jazz Award voor Henk Meutgeert

16 jun - De Concertgebouw Jazz Award 2015 is toegekend aan Henk Meutgeert. De bandleider, pianist, arrangeur en oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw ontvangt de prijs op 16 augustus tijdens Robeco Summer Nights.


Radio 6 biedt Tweede Kamer petitie aan voor behoud

12 jun - Namens programmamakers en luisteraars biedt NPO Radio 6 dinsdag een petitie aan de Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur & Wetenschap aan voor behoud van de zender. De online-petitie ‘Radio 6 moet blijven!’ is inmiddels door ruim 6.500 mensen ondertekend.


Gitaarfestival Enkhuizen juweeltje voor liefhebbers

11 jun - Gitaristen uit allerlei genres vullen op zondag 21 juni de podia in en rond het Zuiderzeemuseum in het Noord-Hollandse Enkhuizen. Reinier Baas treedt op, maar ook de klassieke Hongaarse gitarist Józseph Eötvös evenals 200 andere gitaristen.


Festival Solfestice in teken van Braam en Van de Graaf

11 jun - Met Festival Solfestice presenteren Michiel Braam en Bo van de Graaf op 20 juni in Nijmegen ieder hun belangrijkste bands. Zes groepen passeren vanaf de middag tot middernacht de revue in het Honig Complex.


Transition nieuw jazzfestival in Utrecht

10 jun - Utrecht krijgt volgend jaar een nieuw jazzfestival. Het eendaagse festival gaat Transition heten en vindt plaats in TivoliVredenburg, op zaterdag 26 maart.


PaRaDoXaal haalt Brad Mehldau en Hiromi naar Tilburg

9 jun - Het Tilburgse muziekpodium Paradox en Theaters Tilburg hebben de handen ineen geslagen. Voor het komende seizoen organiseren de podia onder de noemer PaRaDoXaal een concertreeks in Theaters Tilburg waarbij opzienbare jazznamen naar Tilburg worden gehaald, te beginnen in november met Hiromi en het Brad Mehldau Trio.


Metropole Orkest uit de zorgen

8 jun - Het Metropole Orkest, dat na 2017 op eigen benen zou moeten staan, krijgt toch subsidie. Minister Jet Bussemaker maakte in Utrecht haar financiële herverdeling van 18 miljoen euro voor de culturele sector bekend, waarin opgenomen een vaste subsidie voor het pop- en jazzorkest.


Yuri Honing op het dak in Amsterdam-Noord

4 jun - In Amsterdam-Noord gaat op vrijdag 5 juni de jaarlijkse concertreeks On the Roof van start. De reeks van acht concerten op het dak van Op Zeezand wordt geopend door het Yuri Honing Acoustic Quartet.


Lee Konitz naar Zomer Jazz Fiets Tour

31 mei - Altsaxofonist Lee Konitz is een van de prominenten die in augustus te zien zijn tijdens de 29e editie van de Zomer Jazz Fiets Tour (ZJFT) in Groningen. Het festival dat in het Reitdiepdal langs kerken en schuren trekt, wordt gehouden op 29 augustus.


Deventer Jazz Festival uitgesteld

30 mei - Het Deventer Jazz Festival dat vanavond (30 mei) voor de vierde keer gehouden zou worden in de Deventer Schouwburg, gaat niet door. Het festival kreeg de sponsoring niet rond en de tijd ontbreekt om dit te compenseren met de verkoop van kaarten. Het festival is nu verplaatst naar 6 februari 2016.