CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Christian Scott met nieuwe band naar Nederland

27 jul - Christian Scott komt begin augustus voor drie concerten naar Nederland. De trompettist treedt aan met een nieuw kwintet waar ook Scott's echtgenote en zangeres Isadora Mendez Scott deel van uitmaakt.


Grote namen op Jazz Middelheim 2014

27 jul - Met onder andere Herbie Hancock, Wayne Shorter, Ahmad Jamal, Avishai Cohen, Vijay Iyer en Dave Douglas op het affiche gaat op 14 augustus in het Antwerpse Park Den Brand festival Jazz Middelheim van start.


Charlie Haden (76) overleden

12 jul - In zijn huis in Los Angeles is gisteren de Amerikaanse contrabassist Charlie Haden overleden. Haden, die 76 jaar werd, leed aan het postpoliosyndroom.


Edison Jazz Oeuvreprijs voor Kurt Elling

11 jul - De Edison Jazz Oeuvreprijs gaat dit jaar naar Kurt Elling. De Amerikaanse jazzvocalist en tekstschrijver ontvangt de prijs tijdens het Edison Jazz World Gala op 27 november in Muziekgebouw Eindhoven.


November Music bol van de spannende combinaties

10 jul - De komende editie van November Music in Den Bosch belooft een van de bijzonderste ooit te worden. Het affiche bevat niet alleen smaakmakende namen, de combinaties die daaruit voortrollen zullen de liefhebber doen waterbekken.


North Sea Jazz en Gent Jazz in de startblokken

10 jul - Alle sportperikelen ten spijt, komend weekeinde staan twee grote jazzfestivals op het programma. In Nederland is dat het inmiddels uitverkochte North Sea Jazz en bij onze zuiderburen gaat vanavond festival Gent Jazz van start.


Zweeds kwartet wint European Jazz Competition

6 jul - Het kwartet van de Zweedse mondharmonicaspeler Filip Jers heeft zaterdag in Lantaren Venster de European Jazz Competition op zijn naam geschreven. Jers nam het op tegen vier medefinalisten waaronder het Nederlandse Loran Witteveen Quartet.


NTR volgt uitverkocht North Sea Jazz

3 jul - Niet eerder raakte North Sea Jazz twee weken voor aanvang volledig uitverkocht. Voor de thuisblijver geen probleem, want wie de 39e editie van het grootste indoor jazzfestival toch wil volgen kan traditiegetrouw bij onder meer de NTR terecht.


Belangrijke Nederlandse jazzmusici op één foto tijdens Jazzdag

25 jun - Tijdens de opening van de Jazzdag, aanstaande vrijdag in Rotterdam, wordt een poging gedaan alle belangrijke Nederlandse jazzmusici te verzamelen op één foto. Het initiatief is geïnspireerd op de foto 'A Great Day in Harlem' uit 1958 waarop 57 belangrijke jazzmusici uit die tijd te zien zijn.


Groots openingsfestival TivoliVredenburg

17 jun - Het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht draait weliswaar al enkele maanden proef, op zaterdag 21 juni wordt het gebouw officieel geopend met een groots opgezet TivoliVredenburg Festival. De twee daarop volgende weken staan eveneens in het teken van de opening.


Scofield, Cohen en Phronesis naar Jazzfestival Rotterdam

17 jun - Het programma van het driedaagse Festival Jazz International Rotterdam staat nog in de steigers maar het slotakkoord staat in de verf: op zondag 2 november bevolken de trio's van John Scofield, Avishai Cohen en Phronesis het podium.


Hans Mantel stelt 'begeleiden' centraal in Toomler

10 jun - Tijdens de eerstvolgende muziekmiddag van de Jazz Ambassadors Meetings (JAM) op 15 juni in het Amsterdamse Toomler staat het thema 'begeleiden' centraal. Contrabassist Hans Mantel treedt op met een trio en legt daarna in workshopvorm de kneepjes van het muziek maken uit aan het publiek en de deelnemende muzikanten.


Arena Jazz Award 2014 naar Ack van Rooijen

10 jun - De eerste Arena Jazz Award is op 7 juni tijdens het Amsterdam Jazz Festival uitgereikt aan Ack van Rooijen. De trompettist en flugelhornspeler kreeg de ‘lifetime achievement award’ wegens zijn verdiensten in de jazzmuziek.


Afrikatournee Paul van Kemenade gaat niet door

6 juni – Paul van Kemenade heeft het Afrikaanse deel van zijn project ‘Soul’Afrique’ afgezegd. Het project kende een Nederlandse en Afrikaanse tournee. De Nederlandse ging op 30 mei in Tilburg van start en duurt tot 11 juni. Van 13 tot en met 4 juli zou het Paul van Kemenade Quintet met de Afrikaanse musici Sydney Mnisi, Louis Mhlanga en Feya Faku veertien concerten en twee masterclasses verzorgen in Zuid-Afrika.


Geen VPRO, maar Buma Boy Edgarprijs 2014

4 jun - De Boy Edgarprijs heeft in Buma Cultuur een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Daarnaast wordt de prijs ook ondersteund door Sena. Door de nieuwe samenwerking ondergaat de prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek een naamsverandering: Buma Boy Edgarprijs, voorheen de VPRO Boy Edgarprijs.