CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Grote namen op Jazz Middelheim 2014

22 apr - Met onder andere Herbie Hancock, Wayne Shorter, Ahmad Jamal en Dave Douglas op het affiche presenteerde Jazz Middelheim vandaag het volledige festivalprogramma. Jazz Middelheim wordt gehouden van 14 tot en met 17 augustus in het Antwerpse Park Den Brandt.


Philip Glass met onder meer Yuri Honing in de Melkweg

20 apr - Philip Glass komt op zondag 11 mei voor een benefietconcert naar de Melkweg in Amsterdam. Tijdens het concert - waarvan de opbrengst bestemd is voor het Phillip Glass Center for Arts, Science and the Environment in Californië - deelt Glass met vele (Nederlandse) muzikanten het podium waaronder Yuri Honing en zijn band.


Martin Fondse met 'lofdicht op de vrouw' het land in

19 apr - Na het succes van Testimoni in 2012 en goed voor een Edison, brengt Martin Fondse in samenwerking met Eric Vloeimans, het Matangi Strijkkwartet en Tania Kross met Rosefire opnieuw een theaterconcept op de planken. Het eerste concert is op 20 april in Porgy en Bess.


Programma Summer Jazz Leiden compleet

17 apr - Met internationale toppers als José James, Rokia Traoré en Antibalas op het affiche wordt op 1 juni de vierde editie van het openluchtfestival Summer Jazz Leiden gehouden in de Leidse Hout.


Eervolle Amerikaanse prijs voor Herbie Hancock

17 apr - Herbie Hancock is dit jaar de winnaar van de Lifetime Achievement in Jazz Award, een prijs die jaarlijks wordt toegekend door Amerikaanse journalisten. Wayne Shorter werd verkozen tot beste muzikant van het jaar. De Awards worden in juni uitgereikt.


Concertgebouw Jazz Award 2014 voor Bobby McFerrin

17 apr - De Concertgebouw Jazz Award 2014 is toegekend aan de Amerikaanse musicus Bobby McFerrin. De prijs wordt op 27 mei uitgereikt na afloop van het eenmalige concert dat McFerrin in Nederland geeft in Het Koninklijk Concertgebouw.


Festival rondom 50e verjaardag Michiel Braam

16 apr - Jazzpianist en componist Michiel Braam wordt op 17 mei 50 jaar. De Nijmegenaar wordt die dag in zijn geboortestad in het zonnetje gezet met een reeks bijzondere optredens in de Lindenberg met musici uit binnen- en buitenland. Ook in juni vinden concerten met Braam als middelpunt plaats in zowel Amsterdam als Nijmegen.


Jazz for Syria gelijktijdig in Den Haag, Beiroet en Amman

14 apr - In Den Haag, Beiroet en Amman wordt tijdens de internationale Jazzdag van Unesco op 30 april 'Jazz for Syria' gehouden. Een evenement bestaande uit benefietconcerten om Syrische vluchtelingen te ondersteunen en geld in te zamelen. De concerten in de drie landen vinden gelijktijdig plaats en zijn via een live stream op Internet te volgen.


Eenmalig concert gitarist Stanley Jordan in Nederland

12 apr - Stanley Jordan geeft op zaterdag 24 mei een eenmalig soloconcert in het Paard van Troje in Den Haag. De Amerikaanse gitarist was in 1987 voor het laatst in Nederland toen hij optrad op het North Sea Jazz Festival, eveneens in de hofstad.


Doek Festival #12 neemt Amsterdam zes dagen in beslag

12 apr - Het Amsterdamse Doek Festival beleeft  van dinsdag 29 april tot en met zondag 4 mei zijn twaalfde editie. Het wordt tevens de grootste editie van het festival voor improvisatiemuziek dat zich afspeelt op de podia van Zaal 100, OT301, Splendor en Bimhuis.


Programma November Music nu al opzienbarend

8 apr - Met Marc Ribot, The Bad Plus met Anton Goudsmit, Colin Stetson en de fameuze strijkkwartetten Kronos Quartet en Arditti Quartet op het voorlopige programma van November Music, kan nu al gesproken worden van een opzienbarende editie van het festival dat van 5 tot en met 9 november gehouden wordt in Den Bosch.


Internationale toppers op Jazz in Duketown 2014

4 apr - Met onder meer José James, Larry Graham en Billy Cobham op het affiche presenteerde Jazz in Duketown, dat van 6 tot en met 9 juni gehouden wordt in 's Hertogenbosch, vandaag zijn programma.


The Isley Brothers en Trout niet naar North Sea

2 apr - De concerten van The Isley Brothers en bluesgitarist Walter Trout op North Sea Jazz gaan niet door. Dat meldt de organisatie van North Sea Jazz op zijn website.


Noord-Brabantse Uden krijgt eigen jazzfestival

1 apr - Het Noord-Brabantse Uden krijgt zijn eigen jazzfestival. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 september vindt de eerste editie van Late Summer Jazz Festival plaats. Een gedeelte van het programma is al rond, de kaartverkoop start in mei.


Programma showcases Jazzdag compleet

31 mrt - Nadat vorige week de eerste twaalf deelnemers van het showcaseprogramma van de Jazzdag bekend werd gemaakt, zijn nu ook de resterende bands bekend die op vrijdag 27 juni in Rotterdam zich presenteren aan een (internationaal) publiek.