CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Hans Dulfer krijgt Arena Jazz Award 2015

2 sep - Saxofonist Hans Dulfer krijgt dit jaar de Arena Jazz Award. De prijs wordt op 6 september aan hem uitgereikt door zijn dochter Candy tijdens het Amsterdam Jazz Festival.


Paradox en Filmhuis Cinecitta combineren film en concert

1 sep - Naast recent opgestarte samenwerkingsverbanden met Natuurtheater Oisterwijk en Theaters Tilburg, gaat het Tilburgse muziekpodium Paradox ook de diepte in met Art Filmhuis Cinecitta. Op woensdag 9 september is de eerste kennismaking. Dan worden twee afleveringen uit de serie 'Jazzportretten' getoond en zijn er optredens van de geportretteerden Paul van Kemenade en Han Bennink plus Three Horns And A Bass.


Theatershow New York Round Midnight in veertig theaters

31 aug - Het verhaal van de roerige jazzclubs in New York in de Nederlandse theaters is dermate succesvol, dat ook komend seizoen de voorstelling 'New York Round Town' met onder andere Deborah J. Carter en Alexander Beets, in ruim veertig theaters te zien zal zijn.


Santana, Hancock, Shorter en McLaughlin samen in 'supergroep'

27 aug - Gitarist Carlos Santana gaat een jazz en fusion groep vormen samen met zijn vrouw, slagwerkster Cindy Blackman, pianist Herbie Hancock, saxofonist Wayne Shorter en gitarist John McLaughlin. De band gaat vermoedelijk Supernova heten.


Eerbetoon Fay Claassen aan Rita Reys trekt het land in

20 aug - Het eerbetoon dat Trio Peter Beets en Fay Claassen vorig jaar gaven aan Rita Reys in het Concertgebouw van Amsterdam, krijgt een vervolg. Half september is de hommage te zien in Lantaren Venster en Bimhuis, waarna 'A glorious tribute to Rita Reys' tot en met maart 2016 langs zo'n twintig podia in Nederland reist.


Anton Goudsmit eert BB King op Late Summer Jazz

17 aug - Gitarist Anton Goudsmit brengt tijdens festival Late Summer Jazz in samenwerking met big band Licks and Brains onder leiding van Rolf Delfos een eerbetoon aan de onlangs overleden BB King. De tweede editie van het jazzfestival in Uden wordt gehouden op 18 en 19 september.


Bandleider en saxofonist Max Greger (89) overleden

17 aug - In München is de Duitse saxofonist, bandleider en dirigent Max Greger na een kort ziekbed op 89-jarige leeftijd aan kanker overleden. In zijn 70-jarige carrière nam hij ruim 3000 nummers op en bracht hij meer dan 150 albums uit.


Jazzenzo met vakantie

De redactie van Jazzenzo is van 22 juli tot en met 16 augustus met vakantie. Alleen het hoognodige nieuws wordt in deze periode vermeld. Vanaf 16 augustus zorgt de redactie van uw jazzmagazine dan elke dag weer voor interessant nieuws, concert- en cd-recensies en interviews.


Pianist John Taylor (72) overleden

21 jul - De Engelse jazzpianist John Taylor is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis nadat hij een hartaanval kreeg tijdens een optreden op het Franse Saveurs Jazz Festival. Taylor trad daar op met het kwartet van de Franse contrabassist Stéphane Kerecki.


Bijzondere combinaties kietelen 23e November Music

20 jul - Van akoestisch tot elektrisch, van Oost tot West en van gecomponeerd tot geïmproviseerd. De 23ste editie van November Music brengt wederom  een dwarsdoorsnede van de nieuwste muziek met ook diverse concerten op het gebied van jazz en wereldmuziek. Zoals gebruikelijk staat het festival in het teken van bijzondere combinaties.


Snarky Puppy en Terje Rypdal naar State-X New Forms

19 jul - In en rond het Haagse Paard van Troje vindt op 11 en 12 december de twaalfde editie van het avant-garde festival State-X New Forms plaats. Vooralsnog staan toppers als Snarky Puppy, trompettist Avishai Cohen en de legendarische gitarist Terje Rypdal op het programma.


Al Di Meola naar Limburgs festival jazzOUT!

18 jul - De Amerikaanse fusion- en jazzgitarist Al Di Meola is de publiekstrekker van de derde editie van het Limburgse festival JazzOUT! dat op 21 november gehouden wordt in de zalen van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.


Archie Shepp naar Stranger Than Paranoia

18 jul - De Amerikaanse saxofonist Archie Shepp komt opnieuw naar Stranger Than Paranoia. Tijdens de 23e editie van het muziekfestival eind december, treedt de jazzlegende drie keer op: twee keer in de Paradox in Tilburg en eenmaal in het Amsterdamse Bimhuis.


Jubileumeditie North Sea Jazz Festival op stoom

11 jul – In Rotterdam is vrijdag de veertigste editie van het North Sea Jazz Festival van start gegaan. Niet eerder was het festival zo snel uitverkocht, met toppers als Chick Corea & Herbie Hancock, Mary J. Blige, Lady Gaga & Tony Bennett en D’Angelo op het affiche.


Franse groep Flash Pig wint European Jazz Competition

29 jun - De Franse band Flash Pig is de overtuigende winnaar van de European Jazz Competition Award 2015. Daarnaast ontving Michal Wierzgori, drummer van het Ostrich Quartet uit Tsjechië, de prijs voor beste solist. De finale van de European Jazz Competition vormde de afsluiter van de Jazzdag, gehouden afgelopen weekeinde in Lantaren Venster  in Rotterdam.