CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Jazzscene Amsterdam in de knel door parkeertarieven

22 apr - In Amsterdam werden vorige week de parkeertarieven in de binnenstad verhoogd naar 7,50 euro per uur en dat heeft gevolgen voor de 'underground jazzscene' in de hoofdstad. De pianisten Robert van der Padt en Daan Herweg schreven een brandbrief en startten een petitie om tot een oplossing te komen.


Gitarist Julian Lage winnaar Paul Acket Award 2019

11 apr - De Amerikaanse gitarist en componist Julian Lage (1987) is de winnaar van de Paul Acket Award 2019, een aanmoedigingsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door festival North Sea Jazz aan een artiest die een bredere publieke erkenning verdient.


Amersfoort Jazz Festival grootser en avontuurlijker dan ooit

8 apr - Het vrijwel geheel gratis Amersfoort Jazz neemt met achttien podia en tachtig concerten verdeeld over verschillende onderdelen allengs de proporties aan van een vooraanstaand internationaal festival. Van 23 tot en met 26 mei wordt de stad overstelpt met Four Days of World Jazz.


Nederlands festivalprogramma inJazz bekend

4 apr - Netwerkfestijn inJazz dat op 27 en 28 juni gehouden wordt in Rotterdam, kent dit jaar drie showcase-onderdelen: Next Generation Jazz, Europe inJazz en Dutch inJazz. Van laatstgenoemde zijn de twintig bands die op gaan treden bekendgemaakt.


Jazzlegende Benny Golson (90) naar Bimhuis

4 apr - De Amerikaanse tenorsaxofonist en componist Benny Golson komt voor een eenmalig concert naar Nederland. Op 27 mei treedt hij op in Bimhuis.


Geen ZeelandJazz Festival maar Zeeuwse Jazzdagen

2 apr - Na het noodgedwongen afblazen van festival ZeelandJazz 2019 presenteren jazzpodium Porgy en Bess en Muziekpodium Zeeland het alternatief Zeeuwse Jazzdagen. Twee weekeinden jazz in juni in de plaatsen Middelburg en Terneuzen.


Robert Glasper Artist in Residence North Sea Jazz

27 mrt -  De 41-jarige toetsenist en componist Robert Glasper is gekozen tot Artist in Residence van North Sea Jazz Festival dat van  12 tot en met 14 juli gehouden wordt in Rotterdam. Glasper zal drie concerten verzorgen.


Minimal Music Festival opent met 144 scheepshoorns

26 mrt - Het Minimal Music Festival in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam opent op 3 april met een scheepshoornconcert door geluidskunstenaar Christof Schläger, waarbij 144 scheepshoorns muziek van Arvo Pärt, Philip Glass, Steve Reich verklankt én werk dat hij speciaal voor de opening componeerde.


Programma tweede Dutch Double Bass Festival compleet

18 mrt - Baslegendes Richard Bona en Renaud Garcia-Fons komen naar de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival. Het festival is een initiatief van contrabassist James Oesi en is het enige (contra)basfestival ter wereld.


Joan Baez, John Zorn, Gregory Porter naar Gent Jazz Festival

15 mrt - Onder meer Joan Baez, John Zorn, Gregory Porter, Diana Krall, Sting en Fred Hersch sieren het affiche van Gent Jazz Festival 2019.


Red Light Jazz in teken van bassisten

15 mrt - De zesde editie van het Amsterdamse Red Light Jazz festival, dat dit jaar plaatsvindt van 7 tot en met 9 juni, staat in het teken van de contrabas en basgitaar, het instrument dat voor verbinding zorgt. Enkele namen zijn al bekend.


Nieuwe namen (36) voor North Sea Jazz

5 mrt - North Sea Jazz kondigde vandaag 36 nieuwe namen aan die in juli naar Ahoy Rotterdam komen. Onder hen oudgediende Chick Corea en het debuut van singer-songwriter Anita Baker die bezig is aan haar afscheidstournee.


Bimhuis lanceert BIMHUIS TV

5 mrt - Het Amsterdamse jazzpodium Bimhuis lanceert een nieuwe service: BIMHUIS TV. Vanaf 8 maart worden concerten via een livestream uitgezonden, waarna de uitzending 24 uur per dag nog is terug te zien. Het Mark Turner Quartet bijt vrijdag de spits af.


Jazzenzo verloot dvd-films over laatste dagen Chet Baker

4 mrt - De vorig jaar verschenen Nederlandse speelfilm 'My Foolish Heart' over de laatste dagen van jazzlegende Chet Baker, verschijnt op 6 maart op dvd en zal dan ook te zien zijn via 'video on demand'. Jazzenzo verloot vijf dvd-exemplaren.


Verrassend programma Jazzfest Amsterdam

3 mrt - Bijzondere combinaties en premières sieren het affiche van de achtste editie van het Amsterdamse Jazzfest dat op zaterdag 23 maart gehouden wordt in Studio/K en StayOkay.