CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Edison voor Yuri Honing Acoustic Quartet

24 mei - De Edison Jazz Nationaal gaat dit jaar naar het Yuri Honing Acoustic Quartet voor het album 'Desire'. Ook het historische, recent verschenen live-album van Boy Edgar's Big Band, uitgegeven door het Jazz Archief, viel in de prijzen.


Patti Smith naar Jazz Middelheim

24 mei - Geen Liberation Music Orchestra met Carla Bley, maar wel met Patti Smith op het affiche rondt Jazz Middelheim zijn programma af. Het jaarlijkse Antwerpse jazzfestival wordt gehouden van 12 tot en met 15 augustus in Park Den Brandt.


Voortbestaan Muziekpodium Zeeland in gevaar

11 mei - Onder het motto 'Laat uw stem horen' is Muziekpodium Zeeland (MPZ) een actie begonnen die het provinciebestuur moet doen inzien dat het podium wel degelijk bijdraagt aan de Zeeuwse identiteit. De regionale overheid denkt daar anders over en wil de jaarlijkse drie ton subsidie overeenkomstig de cultuurnota 2017-2020 in vier jaar tijd tot nul euro reduceren.


Jazzicoon Carla Bley 80 jaar

11 mei - De bij leven al legendarische Carla Bley is vandaag tachtig jaar geworden. De componiste, pianiste, organiste en bigbandeider viert dat vanavond met een concert in New York, maar ook met een nieuw album en een Europese tournee met optredens in Amsterdam en Antwerpen.


Genomineerden Edison Publieksprijs 2016 bekend

9 mei - De tien genomineerden voor de jaarlijkse Edison Jazzism Publieksprijs zijn bekend. Het album dat na twee stemronden de meeste stemmen vergaard wordt op vrijdag 24 juni in het nieuwe Luxor Theater tijdens inJazz in Rotterdam bekroond met de Edison Jazz/World Publieksprijs.


Uitdagend programma Moers Festival

5 mei -  De Pinksterfestivals in Nederland zijn goed vertegenwoordigd, maar ook het Duitse Moers Festival (vlak over de grens bij Venlo) staat in de startblokken. Met onder andere Cassandra Wilson, David Virelles en Harold López-Nussa presenteert Moers weer internationale namen uit de werelden van jazz, improvisatie en aanverwante muziekstromingen.


Musicus Jan Laurens Hartong (74) overleden

2 mei - Jan Laurens Hartong, pianist, componist, oprichter en bandleider van Nueva Manteca, is op 74-jarige leeftijd overleden. Hartong gaf ook les aan het Rotterdams Conservatorium.


Compositieopdracht North Sea Jazz voor Joris Roelofs

28 apr - De compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival wordt dit jaar verstrekt aan Joris Roelofs. De saxofonist presenteert zijn compositie op vrijdag 8 juli in zaal Madeira tijdens het festival, dat gehouden wordt van 8 tot en met 10 juli in de Rotterdamse Ahoy.


Honing, Claassen en Postma genomineerd voor Edison

28 apr - Yuri Honing, Fay Claassen en Tineke Postma zijn genomineerd voor de Edison Jazz Nationaal. Ook de Edisonnominaties in de overige categorieën zijn bekend. De beeldjes worden op 24 juni uitgereikt in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, als onderdeel van inJazz.


Showcases en programma inJazz bekend

25 apr - Tijdens het jaarlijkse netwerkevenement inJazz in Rotterdam wordt niet alleen de nieuwe Boy Edgarprijswinnaar bekendgemaakt en de Edisons uitgereikt, ook treedt een dozijn bands op om zich te profileren voor een internationaal publiek en worden in panels onderwerpen uit de hedendaagse jazz besproken.


Jazz Middelheim brengt ode aan Ornette Coleman

19 apr - Het vierdaagse Antwerpse Jazz Middelheim staat op de zaterdagavond geheel in het teken van de vorig jaar overleden Ornette Coleman. Trompettist Avishai Cohen is Artist in Residence van het festival dat van 12 tot en met 15 augustus wordt gehouden.


Archie Shepp en Lee Konitz naar ZeelandJazz

16 apr - Jazzlegenden Archie Shepp en Lee Konitz zijn de grote publiekstrekkers van de eerste festivaleditie van ZeelandJazz dat zich midden juni afspeelt in Terneuzen en Middelburg. Ook gitarist Larry Carlton is van de partij.


Paul Acket Award 2016 voor Cécile McLorin Salvant

14 apr - De prestigieuze Paul Acket Award gaat dit jaar naar de Cécile McLorin Salvant. De Amerikaanse zangeres neemt de prijs in ontvangst tijdens het North Sea Jazz Festival, waar zij op zaterdag 9 juli optreedt.


Internationale toppers op jubileumeditie Gipsy Festival

14 apr - De jubileumeditie van het International Gipsy Festival in Tilburg wordt op zaterdag 28 mei gehouden op twee locaties en biedt een mooie weergave van twintig jaar festival met op het affiche bekende namen, maar ook toppers die nooit eerder op het Gipsy Festival stonden.


Metropole Orkest met Quincy Jones in BBC Proms

14 apr - Het Metropole Orkest is voor het derde jaar op rij gevraagd voor de prestigieuze BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen. Het orkest brengt op 22 augustus een avondvullend eerbetoon aan Quincy Jones (83) die zelf ook aanwezig zal zijn.