CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Jazzserie 'You're in the Army Now' sneuvelt dankzij lockdown

19 jan - Aan de reeks jazzconcerten in het kader van 75 jaar bevrijding van de Airborne Regio onder de noemer 'You're in the Army Now' komt vroegtijdig een einde. Na een voortvarende start tot de eerste lockdown in 2020 ebte de belangstelling weg, concluderen Stichting Worldtown Music en Huis Kernhem in Ede waar de concerten sinds 2019 gehouden werden.


Pianist en freejazzpionier Fred Van Hove (84) overleden

15 jan - De Belgische pianist en componist Fred Van Hove, vooral bekend van zijn legendarische trio met Peter Brötzmann en Han Bennink, is 13 januari op 84-jarige leeftijd overleden.


Eric Vloeimans komt met nieuw driedaags festival Horn of Plenty

21 dec - Eric Vloeimans organiseert in samenwerking met Theater aan de Parade in april 2022 een nieuw driedaags festival in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch onder de noemer Horn of Plenty. Ongeveer dertig concerten uit meerdere genres gaan het programma vullen.


Jazzenzo met kerstreces

20 dec - De redactie van Jazzenzo is van maandag 20 december tot en met dinsdag 4 januari met kerstreces. Alleen het hoognodige nieuws wordt in deze periode vermeld. 

De redactie wenst u fijne feestdagen!


Non-stop jazz op nieuwe muziekzender

17 dec -  Veel Nederlandse jazz, dat is de bedoeling van de nieuwe (internet) radiozender Fascinating Jazz Radio dat onlangs in het leven werd geroepen door jazzpromotor, festivalorganisator en presentator Gerhard ten Hoopen.


Afscheid Brokken Festival uitgesteld naar zomer 2022

10 dec - Musicus en organisator Corrie van Binsbergen was het niet van plan maar gaat het toch doen. De laatste editie van het Brokken Festival dat in december gehouden zou worden in Bimhuis, wordt vanwege de huidige coronamaatregelen verplaatst naar juni 2022. "Het is te jammer dat het einde van het 'brokkentijdperk' als een nachtkaars zou doven", zegt Van Binsbergen.


Pianist Barry Harris (91) overleden

9 dec - Pianist, arrangeur en componist Barry Harris is op 91-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Covid-19. Naast uitvoerend muzikant was Harris een invloedrijk leraar die de taal van bebop zorgvuldig bewaarde via workshops in Amerika en Europa.


Concert Metropole Orkest met vier Boy Edgar Prijswinnaars

24 nov - Onder de noemer Dutch Jazz Jam duikt het Metropole Orkest in het voorjaar van 2022 met vier eerdere Boy Edgar Prijswinnaars de jazzwereld in. Het resultaat is te horen op 29 maart in Tilburg.


Trombonist Slide Hampton (89) overleden

22 nov - De Amerikaanse trombonist Slide Hampton is op 89-jarige leeftijd overleden. Hampton bracht zo'n veertig albums uit onder eigen naam, onder andere met Cees Slinger, en nam op met de groten der aarde.


Ack van Rooyen op 91-jarige leeftijd overleden

18 nov - Vandaag is Ack van Rooyen op 91-jarige leeftijd overleden. De musicus (1 januari 1930, Den Haag) was een van de meest persoonlijke en unieke stemmen op de flügelhorn en onmisbaar in de geschiedenis van de Europese jazz. Vorig jaar nog, schreef hij de Boy Edgar Prijs op zijn naam.


Martin Fondse nieuwe Componist des Vaderlands

15 nov - Martin Fondse is vanaf januari twee jaar lang Componist des Vaderlands. Hij is de vierde componist die dit vaderlandse ambt bekleedt.


Gitarist Pat Martino (77) overleden na lang ziekbed

2 nov - De Amerikaanse gitarist Pat Martino is maandag op 77-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteplaats South Philly. Martino trad op tot 2018 waarna een chronische aandoening aan de luchtwegen een einde aan zijn carrière maakte.


Bram van de Glind wint Conservatorium Talent Award 2021

31 okt - Trompettist Bram van de Glind heeft zaterdag in Podium Azijnfabriek in 's-Hertogenbosch de Conservatorium Talent Award 2021 gewonnen. De prijs voor beste compositie ging naar zangeres Luca Warmer.


Tot de verbeelding sprekende winnaars Edison 2021

9 okt - Nadat er na de bekendmaking van de nominaties volop gespeculeerd kon worden over de winnaars, werd op 2 oktober duidelijk wie dit jaar de prestigieuze Edison-prijs krijgen. Vanwege de gevolgen van de coronacrisis zal er dit jaar helaas geen fysiek evenement aan worden verbonden.


Dit zijn de nominaties voor de Edison Jazz Award 2021

25 aug - De nominaties voor zowel de Edison Jazz Award alsmede de Edison Jazzism Publieksprijs zijn bekend. Zangeres Sanne Rambags mag zich in twee categorieën rijk rekenen.