CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Jazzgitarist Peter Nieuwerf (76) overleden

29 mrt - In een ziekenhuis in Utrecht is vrijdag gitarist Peter Nieuwerf op 76-jarige leeftijd overleden. Nieuwerf legde zich vanaf de jaren tachtig toe op jazzmuziek en was onder meer de begeleider van zangeres Greetje Kauffeld.


Nederlandse jazztoppers hoofdmoot op 42e Jazz in Duketown

26 mrt - Met Typhoon, Candy Dulfer, Amsterdam Klezmer Band en Christian McBride onder meer op het affiche, presenteerde festival Jazz in Duketown vandaag zijn programma dat een fikse Nederlandse inbreng kent. Het gratis toegankelijke evenement speelt zich af tijdens het Pinksterweekeinde, van 22 tot en met 25 mei in Den Bosch.


Cees Schrama erelid Federatie van Nederlandse Jazzfestivals

25 mrt - Jazzpromotor, pianist, presentator en producer Cees Schrama is benoemd tot erelid van de Federatie van Nederlandse Jazzfestivals. Daarmee wordt Schrama beloond voor zijn jarenlange werk voor de federatie en zijn inzet voor de Nederlandse jazz.


Gent Jazz Festival heeft programma praktisch rond

25 mrt - Tijdens een persconferentie gisteren in Gent werden weer een aantal namen aan het programma van Gent Jazz Festival toegevoegd. Onder meer Bill Laswell en Jack DeJohnette komen naar Gent, alsmede een handvol Nederlandse musici.


Veel nieuwe namen voor North Sea Jazz 2015

24 mrt - Een maand voor de bekendmaking van het volledige programma van North Sea Jazz zijn er veel nieuwe namen aan het affiche toegevoegd. Zo komen onder andere Dianne Reeves, Jamie Cullum, Bill Frisell en de beide Avishai Cohens naar Rotterdam.


Deze zomer pop-up Jazz Museum in Rotterdam

7 mrt - In Rotterdam verrijst deze zomer op initiatief van Music Inspired Art een pop-up Jazz Museum ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het North Sea Jazz Festival in die stad.


Van Bavel, Peters en Heuting finalisten Erasmus Jazz Prijs

6 mrt - Pianist Sebastiaan van Bavel, gitarist Thomas Peters en slagwerker Jimmi Heuting zijn doorgedrongen tot de finale van de Erasmus Jazz Prijs die gehouden wordt op 22 maart in de Rotterdamse Doelen.


Brad Mehldau naar Nijmeegse Music Meeting

5 mrt - De 31e editie van het Nijmeegse festival Music Meeting wordt opgesierd met de komst van Brad Mehldau. De pianist speelt in duo met slagwerker Mark Guiliana onder de naam Mehliana, eerder te zien op North Sea Jazz 2014.


Radio 6 houdt op te bestaan

5 mrt  - Soul- en jazzzender Radio 6 stopt per 1 januari 2016. Met een begroting van circa drie miljoen euro en een luisterdichtheid van slechts 150-duizend luisteraars per week, is de zender naar verhouding te duur.


Gregory Porter en Snarky Puppy naar Gent Jazz Festival

5 mrt - Vandaag werden opnieuw namen aan het affiche van het Gent Jazz Festival toegevoegd. Onder meer vocalist Gregory Porter en de New Yorkse groep Snarky Puppy doen het jazzfestival aan.


Trompettist Marcel Reijs (53) overleden

3 mrt - Trompettist Marcel Reijs is op 28 februari aan een hartstilstand overleden. De 53-jarige Reijs speelde in zijn carrière als sectietrompettist en als solist bij uiteenlopende formaties. Zo maakte hij deel uit van The Aurotones, The Glenn Miller Orchestra en New Cool Collective.


Biografie en tournee voor 80-jarige John Engels

26 feb - De Nederlandse jazzlegende John Engels viert op 13 mei zijn 80e verjaardag. Als internationaal gevierd drummer die het podium deelde met wereldberoemde musici als Chet Baker, Dizzy Gillespie en Ben Webster, viert hij vanaf april met de 'Vogel Vrij Tour' zijn eigen feest. Ook verschijnt in april de biografie ‘Hé vogel, wanneer spelen we weer?’ van journalist Jeroen van de Valk.


John Legend en D'Angelo naar North Sea Jazz

26 feb - Vandaag werden opnieuw namen bekend gemaakt voor de 40e editie van North Sea Jazz komende zomer in de Ahoy in Rotterdam. Onder meer soulsterren John Legend en D'Angelo zijn van de partij. De Amerikaanse soulzangeres Mary J. Blige maakt haar debuut op het festival.


Trompettist Clark Terry (94) overleden

22 feb - De Amerikaanse trompettist en jazzlegende Clark Terry is op 94-jarige leeftijd overleden. Terry speelde in de bands van Count Basie en Duke Ellington, nam zo'n 900 platen op en speelde met vele grootheden uit de jazzgeschiedenis. Ook was hij een inspiratiebron voor Miles Davis.


Gezocht: video- en fotomateriaal Thomas Chapin voor documentaire

18 feb - Documentairemaakster Stephanie J. Castillo is er al een poosje mee bezig: een documentaire over het leven en werk van de Amerikaanse altsaxofonist Thomas Chapin. De laatste puzzelstukjes ontbreken nog; video- en fotomateriaal van Thomas Chapin in Nederland waar de saxofonist in de jaren '90 veelvuldig optrad.