CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Compositieopdracht North Sea Jazz voor Joris Roelofs

28 apr - De compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival wordt dit jaar verstrekt aan Joris Roelofs. De saxofonist presenteert zijn compositie op vrijdag 8 juli in zaal Madeira tijdens het festival, dat gehouden wordt van 8 tot en met 10 juli in de Rotterdamse Ahoy.


Honing, Claassen en Postma genomineerd voor Edison

28 apr - Yuri Honing, Fay Claassen en Tineke Postma zijn genomineerd voor de Edison Jazz Nationaal. Ook de Edisonnominaties in de overige categorieën zijn bekend. De beeldjes worden op 24 juni uitgereikt in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, als onderdeel van inJazz.


Showcases en programma inJazz bekend

25 apr - Tijdens het jaarlijkse netwerkevenement inJazz in Rotterdam wordt niet alleen de nieuwe Boy Edgarprijswinnaar bekendgemaakt en de Edisons uitgereikt, ook treedt een dozijn bands op om zich te profileren voor een internationaal publiek en worden in panels onderwerpen uit de hedendaagse jazz besproken.


Jazz Middelheim brengt ode aan Ornette Coleman

19 apr - Het vierdaagse Antwerpse Jazz Middelheim staat op de zaterdagavond geheel in het teken van de vorig jaar overleden Ornette Coleman. Trompettist Avishai Cohen is Artist in Residence van het festival dat van 12 tot en met 15 augustus wordt gehouden.


Archie Shepp en Lee Konitz naar ZeelandJazz

16 apr - Jazzlegenden Archie Shepp en Lee Konitz zijn de grote publiekstrekkers van de eerste festivaleditie van ZeelandJazz dat zich midden juni afspeelt in Terneuzen en Middelburg. Ook gitarist Larry Carlton is van de partij.


Paul Acket Award 2016 voor Cécile McLorin Salvant

14 apr - De prestigieuze Paul Acket Award gaat dit jaar naar de Cécile McLorin Salvant. De Amerikaanse zangeres neemt de prijs in ontvangst tijdens het North Sea Jazz Festival, waar zij op zaterdag 9 juli optreedt.


Internationale toppers op jubileumeditie Gipsy Festival

14 apr - De jubileumeditie van het International Gipsy Festival in Tilburg wordt op zaterdag 28 mei gehouden op twee locaties en biedt een mooie weergave van twintig jaar festival met op het affiche bekende namen, maar ook toppers die nooit eerder op het Gipsy Festival stonden.


Metropole Orkest met Quincy Jones in BBC Proms

14 apr - Het Metropole Orkest is voor het derde jaar op rij gevraagd voor de prestigieuze BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen. Het orkest brengt op 22 augustus een avondvullend eerbetoon aan Quincy Jones (83) die zelf ook aanwezig zal zijn.


Musici wereldwijd op de bres voor Syrië

11 apr - Voor het tweede jaar op rij komen tijdens de Global Week for Syria muzikanten bijeen om de Syrische bevolking te steunen in hun roep om vrede. In dit kader worden ook in Nederland concerten georganiseerd, van 18 april tot 1 mei in zes steden.


St. Germain naar Nijmeegse Music Meeting

11 apr - De Parijse producer en dj St. Germain is een van de smaakmakers van het Nijmeegse festival Music Meeting dat tijdens het Pinksterweekend in Park Brakkenstein gehouden wordt. Op het programma staan traditiegetrouw de meest bijzondere en exclusieve muziek uit alle delen van de wereld, waaronder acht premières.


Young VIP-tour met Telderman en Houdijk van start

7 apr - In het Bimhuis is zaterdag 2 april de Young VIP Tour 2016 van start gegaan met vibrafonist Vincent Houdijk en pianist Rogier Telderman. Middels dubbelconcerten trekt het gezelschap tot eind mei langs de Nederlandse jazzpodia, te beginnen op 9 april in de Hot House in Leiden.


Saxofonist Gato Barbieri (83) overleden

4 apr - In New York is de Argentijnse saxofonist Leandro 'Gato' Barbieri overleden. Barbieri verwierf wereldwijde bekendheid door de muziek die hij maakte voor de film ‘Last Tango in Paris’, waarvoor hij een Grammy kreeg.


Festival Jazz in Duketown heeft programma rond

31 mrt - Saxofonist Kenny Garrett, het Zwitserse trio Plainstow en de Noorse trompettist Mathias Eick zijn enkele namen die hun opwachting maken op Jazz in Duketown, het grootste gratis jazzfestival van Nederland dat van 13 tot en met 16 mei gehouden wordt in de binnenstad van Den Bosch.


Ibrahim Maalouf Artist in Residence North Sea Jazz

24 mrt - Een maand voor de bekendmaking van het volledige programma en tijdschema van North Sea Jazz Festival 2016, is bekendgemaakt dat Ibrahim Maalouf Artist in Residence zal zijn van het festival in Rotterdam.


Maart pakt uit met festivals Maastricht, Utrecht en Bussum

10 mrt – Met een eerste editie van Transition op 26 maart in Utrecht, op 19 maart voorafgegaan door de veertiende editie van Jazz Maastricht Festival en het traditionele Goois Jazzfestival, gaat het festivalseizoen dit jaar vroeg en voortvarend van start. Aan internationale toppers geen gebrek.