CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Presentatie Willem Breuker Kollektief cd-box

23 feb - In het Bimhuis wordt op 1 maart 'Out of the Box' gepresenteerd, een 11-delige cd-uitgave van het Willem Breuker Kollektief inclusief boekwerk en niet eerder uitgegeven opnames.


Abrupt einde North Sea Jazz Club

21 feb - North Sea Jazz Club in Amsterdam heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Aanleiding is het aflopen van de licentieovereenkomst met Mojo over de naam van de club. De zestig medewerkers en freelancers zijn maandag geïnformeerd en de kaartverkoop is gestaakt.


Gitarist Larry Coryell (73) overleden

21 feb - Larry Coryell, ook wel de 'Godfather of Fusion' genoemd, is op 73-jarige leeftijd overleden. De gitarist stierf in zijn slaap in een hotel in New York.


Programma eerste Dutch Double Bass Festival compleet

20 feb - Onder meer Gary Karr en John Patitucci komen naar de eerste editie van het Dutch Double Bass Festival. Het festival is een initiatief van contrabassist James Oesi en is het enige contrabasfestival ter wereld. Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 21 mei in De Electriciteitsfabriek in Den Haag.


Jazzpodium Axes in Eindhoven stopt

19 feb - Axes, het podium voor avontuurlijke muziek in Eindhoven, houdt op te bestaan. Dat maakte de stichting waarop Axes drijft, Axesjazzpower, bekend. Hiermee komt een einde aan veertig jaar concerten op verschillende locaties in Eindhoven.


Grammy Awards voor Gregory Porter en John Scofield

13 feb - Gregory Porter en John Scofield hebben zondagavond in het Staples Centre in Los Angeles een Grammy Award in de wacht gesleept. Ook Snarky Puppy viel in de prijzen.


Al Jarreau (76) overleden

12 feb - Al Jarreau is zondag in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. De zanger was bezig aan een Amerikaanse tournee die hij vanwege uitputtingsverschijnselen moest afbreken. Zijn manager liet daarop weten dat de zanger per direct met pensioen zou gaan.


Al Jarreau en Aretha Franklin met pensioen

12 feb - Al Jarreau (76) en Aretha Franklin (74) hebben beiden hun pensioen aangekondigd. Jarreau stopt per direct wegens uitputtingsverschijnselen en Franklin later dit jaar na de uitgave van een nieuw album dat haar laatste zal zijn.


Wereldprimeur: Bram Stadhouders met dansorgel op tournee

10 feb - Gitarist Bram Stadhouders gaat in maart op tournee met het grootste mobiele dansorgel ter wereld, de Rhapsody. De muzikant bespeelt het instrument via zijn gitaar met midi-aansluiting en is daarmee de eerste die live muziek gaat maken op een dansorgel.


Metropole Orkest neemt op met wie?

2 feb - Het Metropole Orkest wil met een Nederlandse band of artiest een nieuw nummer opnemen en het publiek gaat bepalen wie dat wordt. Via internet kan men suggesties aandragen of stemmen op een al genomineerde muzikant of band.


Programma Transition Festival 2017 compleet

1 feb - Branford Marsalis, Kurt Elling, Christian Scott en Steve Coleman zijn enkele van de vijfentwintig artiesten die op 8 april tijdens de tweede editie van Transition Festival de podia van TivoliVredenburg in Utrecht betreden.


Jazz in Duketown maakt eerste namen bekend

31 jan - Onder meer Joshua Redman, Michelle David & The Gospel Sessions en Trijntje Oosterhuis staan op het voorlopige affiche van het gratis toegankelijke Jazz in Duketown. Het festival in de binnenstad van Den Bosch wordt gehouden van 2 tot en met 5 juni.


Toppers op eerste Dutch Double Bass Festival

31 jan - De eerste editie van het Dutch Double Bass Festival haalt twee internationaal toonaangevende contrabassisten exclusief naar Nederland: Adam Ben Ezra uit Israël en de Koreaanse Minje Sung. Het festival in Den Haag wordt van 19 tot en met 21 mei gehouden in de Electriciteitsfabriek.


Herbie Hancock en Norah Jones naar Gent Jazz Festival

31 jan - Herbie Hancock en Norah Jones zijn enkele van de hoofdgasten van het komende Gent Jazz Festival. Op het voorlopige affiche van het festival dat van 6 tot en met 15 juli gehouden wordt prijkt ook de naam van trompettist Christian Scott.


Eerste namen North Sea Jazz 2017

17 jan - Vandaag werden de eerste namen van North Sea Jazz 2017 bekendgemaakt. Enkele publiekstrekkers zijn Herbie Hancock, Norah Jones, Steve Winwood en George Benson. North Sea Jazz wordt gehouden van 7 tot en met 9 juli in de Ahoy te Rotterdam.