CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Nederlanders en Amerikanen kruisen improdegens tijdens DOEK

24 apr - Tijdens de komende editie van het DOEK Festival staan de 'muzikale systemen' van Anthony Braxton en het Nederlandse 'instant composing' centraal. Tien Amerikaanse musici kruisen de improvisatiedegens met evenzoveel Nederlanders in verschillende bezettingen van 2 tot en met 7 juni in het Bimhuis.


Han Bennink Artist in Residence, volledig programma NSJ bekend

23 apr - Slagwerker en beeldend kunstenaar Han Bennink is Artist in Residence van North Sea Jazz Festival 2015. In die hoedanigheid treedt Bennink tijdens het festival drie keer op met verschillende bezettingen. Ook maakte het festival vandaag zijn volledig programma bekend.


Programma festival Jazz Middelheim bekend

21 apr - Met de uitvoering van John Coltrane's 'A Love Supreme' door Joe Lovano en Chris Potter en een heruitvoering van Archie Shepp's 'Attica Blues' door de meester zelf, zet Jazz Middelheim twee legendarische albums in het zonnetje. Pianist Jason Moran is tijdens het Antwerpse jazzfestival - 13 tot en met 16 augustus - Artist in Residence.


Programma showcases Jazzdag krijgt vorm

19 apr - Zowel de namen van deelnemende bands aan het showcaseprogramma alsmede de onderwerpen voor het conferentieprogramma tijdens de jaarlijkse Jazzdag in Rotterdam beginnen vorm te krijgen.


Jazz Festival Middelburg heeft programma rond

18 april - Onder meer Bill Evans, Dhafer Youssef, New Cool Collective, Typhoon en het Steve Lehman Octet vormen de hoofdmoot voor de negende editie van het International Jazz Festival Middelburg dat gehouden wordt in het Pinksterweekeinde van 23 tot en met 25 mei.


Tigran Hamasyan winnaar Paul Acket Award 2015

17 apr - De Armeense pianist Tigran Hamasyan (30) ontvangt dit jaar de Paul Acket Award. Volgens de jury getuigen zijn composities 'van een grote liefde voor zijn vaderland en de grootmeesters, waar hij ontegenzeggelijk deel van uitmaakt'.


Ginger Baker en Van Morrison naar Gent Jazz

16 apr - De Ierse zanger Van Morrison en drummer Ginger Baker zijn de opvallendste namen die zijn toegevoegd aan het Gent Jazz Festival dat gehouden wordt van 10 tot en met 18 juli.


Soulzanger Percy Sledge (73) overleden

14 apr - De Amerikaanse soulzanger Percy Sledge, beroemd vanwege zijn wereldwijde hit 'When a man loves a woman', is op 73-jarige leeftijd overleden.


100 Nederlandse jazzmusici bij DWDD: remake ‘A Great Day in Harlem’

11 apr – De Wereld Draait Door (DWDD) nodigt maandag 13 april honderd Nederlandse jazzmusici uit voor een remake van de beroemde foto ‘A Great Day in Harlem’. De foto wordt ’s morgens gemaakt bij de Westergasfabriek in Amsterdam en ’s avonds gepresenteerd in DWDD in aanwezigheid van de honderd jazzmusici.


Amsterdam Jazz Festival in teken van Hans Dulfer

2 apr - De derde editie van het Amsterdam Jazz Festival staat gedeeltelijk in het teken van Hans Dulfer, die in mei 75 wordt. Om de saxofonist te eren presenteert de organisatie een selectie aan artiesten onder de naam 'Dulfers Choice'.


Pianist Sullivan Fortner wint Cole Porter Fellowship Award 2015

31 mrt - Tijdens de finaleavond in het Hilbert Circle Theater in Indianapolis heeft de 28-jarige pianist Sullivan Fortner de APA Cole Porter Fellowship Award 2015 gewonnen. Fortner sleepte daarmee 50.000 dollar in de wacht.


Jazzgitarist Peter Nieuwerf (76) overleden

29 mrt - In een ziekenhuis in Utrecht is vrijdag gitarist Peter Nieuwerf op 76-jarige leeftijd overleden. Nieuwerf legde zich vanaf de jaren tachtig toe op jazzmuziek en was onder meer de begeleider van zangeres Greetje Kauffeld.


Nederlandse jazztoppers hoofdmoot op 42e Jazz in Duketown

26 mrt - Met Typhoon, Candy Dulfer, Amsterdam Klezmer Band en Christian McBride onder meer op het affiche, presenteerde festival Jazz in Duketown vandaag zijn programma dat een fikse Nederlandse inbreng kent. Het gratis toegankelijke evenement speelt zich af tijdens het Pinksterweekeinde, van 22 tot en met 25 mei in Den Bosch.


Cees Schrama erelid Federatie van Nederlandse Jazzfestivals

25 mrt - Jazzpromotor, pianist, presentator en producer Cees Schrama is benoemd tot erelid van de Federatie van Nederlandse Jazzfestivals. Daarmee wordt Schrama beloond voor zijn jarenlange werk voor de federatie en zijn inzet voor de Nederlandse jazz.


Gent Jazz Festival heeft programma praktisch rond

25 mrt - Tijdens een persconferentie gisteren in Gent werden weer een aantal namen aan het programma van Gent Jazz Festival toegevoegd. Onder meer Bill Laswell en Jack DeJohnette komen naar Gent, alsmede een handvol Nederlandse musici.