CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Young VIPs Tour 2019 met Sanne Rambags en Sun-Mi Hong

17 feb – Zangeres Sanne Rambags en de Zuid-Koreaanse drummer Sun-Mi Hong zijn de Young VIPs 2019. De jaarlijkse gelijknamige tournee wordt op 6 april afgetrapt tijdens het Utrechtse Transition Festival in TivoliVredenburg.


Jazz Night Express van Rotterdam naar Berlijn met puike jazz

16 feb - De start van North Sea Round Town op 28 juni gaat dit jaar gepaard met het vertrek van de Jazz Night Express: een nachttrein die vanaf Rotterdam via Amsterdam naar Berlijn rijdt met onderweg jazzconcerten van eigen bodem.


Nieuw jazzfestival in Spijkenisse

15 feb - Stoep Jazz Festival is de naam van een nieuw festival dat op 23 maart gehouden wordt in Theater de Stoep in Spijkenisse. Het motto is 'Jazz Meets Soul' en centraal staat alleskunner Benjamin Herman.


ZeelandJazz Festival 2019 gaat niet door

11 feb - Festival ZeelandJazz, dat van 7 tot en met 16 juni gehouden zou worden in Middelburg en Terneuzen, gaat niet door. Er is sprake van 'overmacht', zo laat de organisatie vandaag weten.


Opnieuw Grammy's voor Wayne Shorter en Cécile McLorin Salvant

11 feb - Wayne Shorter en Cécile McLorin Salvant hebben vannacht in het Staples Center in Los Angeles respectievelijk hun elfde en derde Grammy Award in de wacht gesleept.


Eerste namen North Sea Jazz 2019, marathonconcert John Zorn

29 jan - Vandaag werden de eerste 35 namen bekendgemaakt van de 44e editie van North Sea Jazz Festival. Naast Diana Krall, Burt Bacharach en Joe Jackson staat John Zorn op het affiche met een marathonconcert.


Marcus Miller en Richard Bona naar Jazz in Duketown

29 jan - Basgitaristen Marcus Miller en Richard Bona zijn op de komende editie van Jazz in Duketown te bewonderen, het grootste gratis festival van Nederland dat van 7 tot en met 10 juni gehouden wordt in Den Bosch.


Eerbetoon voor Nijmeegse jazzmuzikant Boy Raaijmakers

25 jan - Onder meer Pierre Courbois en Bo van de Graaf brengen in Brebl op zaterdag 26 januari een eerbetoon aan de Nijmeegse jazzpionier Boy Raaijmakers. De trompettist en bugelspeler overleed op 31 december jongstleden.


Programma Transition Festival 2019 compleet

25 jan - Met als laatste toevoeging de Britse zangeres Laura Mvula is het programma van het Transition Festival dat gehouden wordt op zaterdag 6 april in alle zalen van het Utrechtse TivoliVredenburg, compleet.


Grasduinen op Belgian Jazz Meeting

18 jan - In Gent wordt op 5 en 6 april voor de vijfde keer de Belgian Jazz Meeting gehouden, de tegenhanger van de Nederlandse inJazz. Tijdens het evenement worden tien Belgische bands gepresenteerd aan publiek en belanghebbenden.


Directeur Willem Kniknie verlaat MuziekPodium Zeeland

21 dec - Directeur en programmeur Willem Kniknie verlaat per 1 januari MuziekPodium Zeeland. In een vrijdag verstuurde mail noemt Kniknie de culturele bezuinigingen als voornaamste reden voor zijn vertrek.


Zangeres Nancy Wilson (81) overleden

14 dec - Drievoudig Grammy-winnares Nancy Wilson is donderdag na een lang ziekbed op 81-jarige leeftijd thuis overleden in Pioneertown, Californië.


UJazz Fest in teken van nieuwe verbindingen

9 dec - Tijdens de achtste editie van het Utrechtse UJazz Fest in TivoliVredenburg op zaterdag 15 december worden verbindingen gelegd tussen generaties musici, jazz en visuele kunst. Hoofdgast is Boy Edgar Prijswinnaar Jasper van 't Hof.


Programma Stranger Than Paranoia weer vol verrassingen

4 dec - De 26e editie van het kleinschalige maar spraakmakende festival Stranger Than Paranoia van altist en onafhankelijk programmeur Paul van Kemenade wordt dit jaar gehouden in Tilburg, Nijmegen en Amsterdam. Tussen 23 en 29 december vinden uiteenlopende muziekstijlen elkaar op één podium en presenteert Van Kemenade zijn nieuwe cd met de gelijknamige titel 'Stranger Than Paranoia'.


Nog één keer Louis van Dijk in Bimhuis

28 nov - Tijdens het jaarlijkse benefietconcert van het Nederlandse Jazz Archief (NJA) op 16 december, betreedt pianist Louis van Dijk voor de laatste keer het podium van Bimhuis in Amsterdam.