CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Vincent Houdijk en Rogier Telderman Young VIP's 2016

26 mei - Vibrafonist Vincent Houdijk en pianist Roger Telderman zijn verkozen tot de Young VIP's van 2016. Beiden geven vanaf april volgend jaar invulling aan de Young VIP Tournee, Houdijk met zijn kwintet Vinnie Vibes en Telderman met zijn trio.


Vondelpark loopt vol voor benefietconcert Radio 6

25 mei - In het Vondelpark in Amsterdam zijn vandaag enkele duizenden mensen afgekomen op een gratis concert dat gehouden werd om Radio 6 te steunen. De soul- en jazzzender dreigt per 1 januari te verdwijnen. Onder meer Ntjam Rosie en Benjamin Herman traden op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de initiatiefnemer van het benefietconcert.


Sebastiaan van Bavel wint Conservatorium Talent Award 2015

25 mei - Pianist Sebastiaan van Bavel heeft in Den Bosch tijdens festival Jazz in Duketown de vierde editie van de Conservatorium Talent Award gewonnen. Van Bavel, die vorig jaar voor zijn debuutalbum 'As The Journey Begins' al werd onderscheiden met een Edison, wint met de Award een bedrag van vijfduizend euro.


Colin Stetson centraal op Moers Festival

21 mei - De Pinksterfestivals in Nederland zijn goed vertegenwoordigd, maar ook het Duitse Moers Festival (vlak over de grens bij Venlo) staat in de startblokken. Artist in Residence van het avontuurlijke festival dat gehouden wordt van 22 tot en met 25 mei is multisaxofonist Colin Stetson.


Bruce Lundvall, voormalig baas Blue Note Records overleden

20 mei - Bruce Lundvall, tot 2010 algemeen directeur van Blue Note Records, is op 79-jarige leeftijd overleden. In zijn imposante carrière in de platenindustrie legde hij vele (latere) wereldsterren vast.


Historisch naslagwerk 'Jazz in Rotterdam' gepresenteerd

19 mei - In Rotterdam is gisteren het boek 'Jazz in Rotterdam' gepresenteerd. Een imposant, rijk geïllustreerd historisch naslagwerk dat niet alleen de geschiedenis van de jazz beschrijft, maar ook het indrukwekkende Rotterdamse uitgaansleven vanaf 1877 tot heden.


Foto-expositie 'Misha Criss-Cross' toont betekenis Misha Mengelberg

12 mei - In het Bimhuis in Amsterdam opent op 4 juni de groepstentoonstelling 'Misha Criss-Cross'. Tientallen fotografen werkten mee aan een kriskrasbeeldverhaal rond de omvangrijke internationale invloed van pianist en componist Misha Mengelberg, die op 5 juni tachtig jaar wordt.


Kovacs naar SummerJazz Festival Leiden

11 mei - Onder meer Kovacs, The Ploctones en Kapok sieren het affiche van SummerJazz Festival Leiden dat op zondag 7 juni gehouden wordt. Een festival dat niet enkel muziek biedt, maar ook schrijvers en theatermakers op het programma heeft staan.


Corrie van Binsbergen genomineerd voor beste luisterboek

8 mei - Het luisterboek 'Schaduwkind Suite (Een literair concert)' is een van de vijf genomineerden die in aanmerking komen voor de Storytel Luisterboek Award. Corrie van Binsbergen componeerde de muziek voor dit boek, geschreven en voorgelezen door P.F. Thomése.


Gipsy Festival brengt toppers naar Tilburg

5 mei - In Tilburg vindt op 30 en 31 mei de negentiende editie van het Internationale Gipsy Festival plaats. Het programma bevat veel hoogvliegers zoals de Hongaarse zigeunerviolist Roby Lakatos, en de Canadese gitarist Adrian Raso die optreedt met Fanfare Ciocarlia.


Keith Jarrett 70 jaar

4 mei - De Amerikaanse pianist Keith Jarrett wordt op 8 mei 70 jaar. De levende jazzlegende viert dit heuglijke feit met de uitgave van een klassiek album, een soloalbum en twee concerten in Europa.


Jazz te Gast intiem festival Groningen

1 mei - In Zuidhorn in de provincie Groningen vindt op zaterdag 6 juni het festival Jazz te Gast plaats. Een intiem festival in de tuinen aan de Gast met basgitarist Michael League van Snarky Puppy als Artist in Residence.


Zeeland Suite Revisited trekt het land in

30 apr - Als onderdeel van de Buma Boy Egdarprijs Tournee trekt de door prijswinnaar Jeroen van Vliet herziene Zeeland Suite uit 1978 het land in. De première is op 1 mei in het Bimhuis waar ook de dvd/cd wordt gepresenteerd met daarop een compilatie van de eerste uitvoeringen in Zeeland, september 2014.


Verkadefabriek Jazz Factory ook na de zomer

29 apr - Met diverse uitverkochte concerten kende de Jazz Factory, het nieuwe jazzpodium in de Verkadefabriek in Den Bosch, dit jaar een vliegende start. Daarmee is het bestaansrecht van het podium gerechtvaardigd en krijgt de programmering na de zomer een vervolg met zelfs buitenlandse acts op het affiche.


Voortbestaan Jazz Middelheim in gevaar

28 apr - Aflopende sponsorcontracten en bezuinigingen bij de Belgische publieke omroep VRT maken het voortbestaan van het Antwerpse festival Jazz Middelheim na 2016 uiterst onzeker.