CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Rein de Graaff met Tineke Postma en Doug Webb op tournee

26 jan - Pianist Rein de Graaff en zijn trio maken zich op voor een korte tournee door Nederland, België en Duitsland met de saxofonisten Tineke Postma en Doug Webb. Het gezelschap reist van 26 februari tot en met 7 maart langs zeven steden.


John Zorn neemt single op met Yoko Ono

25 jan - Avant-garde saxofonist en componist John Zorn heeft een single opgenomen met Yoko Ono, ter gelegenheid van haar 82e verjaardag. De opbrengst komt ten goede aan The Stone, een 'non-profit' avant-garde podium in New York waaraan Zorn verbonden is.


Kaja Draksler en Loran Witteveen Young Vips 2015

22 jan - De pianisten Kaja Draksler en Loran Witteveen zijn verkozen tot de Young Vips 2015. Vanaf maart toeren zij met hun ensembles in een dubbelprogramma langs de Nederlandse podia.


Rinus van der Heijden gestopt bij Jazzenzo

21 jan –  Rinus van der Heijden heeft zijn hoofdredacteurschap en daarmee zijn werkzaamheden voor Jazzenzo per januari beëindigd. Van der Heijden was ruim acht jaar betrokken bij Jazzenzo.


Jazz Maastricht dient in maart twee jazzfestivals op

14 jan - Maastricht kent in de maand maart maar liefst twee jazzfestivals, die allebei georganiseerd worden door Stichting Jazz Maastricht.  Op 7 maart doet het nieuwe Mini Maastricht Festival zijn intrede en op 21 maart vindt de dertiende editie plaats van Jazz Maastricht Festival.


Leiden krijgt groot nieuw jazzfestival

13 jan - Rhythm Groove & Bass, zo heet het nieuwe jazzfestival dat in Leiden van 20 tot 29 maart gehouden wordt. Het evenement fungeert gelijktijdig als de lancering van het nieuwe platform Stichting Jazz Leiden, dat beoogt van Leiden dé jazzhoofdstad van Nederland te maken.


Surinaamse Awards voor Ronald Snijders

13 jan - De in Nederland woonachtige fluitist Ronald Snijders heeft in zijn geboorteland Suriname vier Awards toegekend gekregen door radiostation ABC (Ampie's Broadcasting Corporation). Alle prijzen werden verkregen door publieksstemmen.


Jubileumtour voor 75-jarige Pierre Courbois

8 jan - Pierre Courbois viert op 23 april zijn 75e verjaardag. Reden voor de jazzdrummer om met een nieuw ensemble, bestaande uit enkele jazzcoryfeeën met wie Courbois in zijn carrière samenwerkte, langs de Nederlandse podia te trekken.


Zeeland Suite zondag te zien in Vrije Geluiden

5 jan - Afgelopen september werd op verschillende locaties in het Zeeuwse landschap de Zeeland Suite uitgevoerd. Onder leiding van Jeroen van Vliet werd opnieuw gestalte gegeven aan het oorspronkelijke idee van Leo Cuypers, eind jaren zeventig. Het resultaat van deze hedendaagse uitvoering is aanstaande zondag te zien in VPRO's Vrije Geluiden, wanneer de gelijknamige film in zijn geheel getoond wordt.


Gelukkig Nieuwjaar!

1 jan - De redactie van Jazzenzo wenst u een voorspoedig, gezond en muzikaal 2015!


Jazz Factory nieuw jazzpodium in Den Bosch

19 dec - Vanaf januari verandert de Verkadefabriek Clubzaal in Den Bosch tweewekelijks op de zondagmiddag in een jazzclub met een informele sfeer: de Jazz Factory. Het podium wordt op 11 januari geopend door Bruut! en Wilfried de Jong.


Opnamen documentaire Thomas Chapin in Bimhuis

9 dec - In Amsterdam wordt deze week de laatste hand gelegd aan een documentaire over het leven van de Amerikaanse altsaxofonist Thomas Chapin. Filmmaker Stephanie J. Castillo filmde al in Amerika en bezoekt nu Europa om het leven van Chapin aan de hand van interviews in kaart te brengen. In het Bimhuis ontmoet Castillo muzikanten die met Chapin werkten.


Nieuw programma Wisselend Toonkwintet in Tilburg en Amsterdam

8 dec - Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet geven in december twee literaire concerten in Tilburg en Amsterdam. Het betreft het nieuwe programma ‘Het geluk van de sprinkhaan’ waarvoor Corrie van Binsbergen de muziek schreef.


Derde benefietconcert Nederlands Jazz Archief in Bimhuis

4 dec - In het Bimhuis wordt op zondag 7 december voor de derde keer een benefietconcert georganiseerd voor het behoud van het Nederlands Jazz Archief. Veel toppers uit de Nederlandse jazzscene komen opnieuw naar Amsterdam om het belang van het archief muzikaal te onderstrepen.


DVD-presentatie Snarky Puppy & Metropole Orkest

3 dec - Vorig jaar gaven Snarky Puppy en het Metropole Orkest vier concerten in het Energiehuis in Dordrecht. De concerten vormen het materiaal voor de dvd 'Sylvia' die op 30 april en 1 mei 2015 middels twee optredens gepresenteerd wordt in de Rotterdamse Schouwburg.