CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Programma Wicked Jazz Sounds Festival bekend

4 feb - Onder meer Typhoon, Kraak & Smaak en New Cool Collective treden op tijdens de tweede editie van Wicked Jazz Sounds Festival dat zaterdag 25 juni gehouden wordt op de NDSM-werf in Amsterdam.


Topconcerten in Leidse huiskamers

2 feb - Als onderdeel van het Groove, Rythm & Bass Festival wordt op donderdag 10 maart de tweede editie van het kleinschalige festival Jazz in de Kamer gehouden. Onder meer Mete Erker Trio en Kapok spelen in sfeervolle huiskamers in de binnenstad van Leiden.


North Sea Jazz maakt eerste namen bekend

27 jan - Simply Red, Diana Krall en Snarky Puppy komen naar de 41 editie van het North Sea Jazz Festival. Dat maakte festivaldirecteur Jan Willem Luyken woensdag op NPO Radio 2 bekend.


Jazzdag verder onder nieuwe naam inJazz

8 jan - De Jazzdag, het Nederlandse netwerk en showcase evenement voor jazz, gaat verder onder de naam inJazz. Met deze nieuwe naam onderstreept organisator Buma Cultuur het meerdaagse en internationale karakter van de belangrijkste ontmoetingsplek voor jazzprofessionals en -liefhebbers.


De Verkeerstoren vrijplaats met podium in Amsterdam-Noord

2 jan -  Verschillende Amsterdamse initiatieven hebben hun handen ineen geslagen om voor de komende twee jaar in De Verkeerstoren een nieuwe coöperatieve en creatieve werkplaats met elkaar te creëren. Op 6 januari wordt de ultra dynamische plek geopend die met De Ruimte tevens een podium voor improvisatiemuziek biedt.


Zangeres Natalie Cole (65) overleden

1 jan - Natalie Cole, dochter van jazzzanger en -pianist Nat King Cole, is in een ziekenhuis van Los Angeles op 65-jarige leeftijd overleden. De negenvoudig Grammy Award-winnares debuteerde op zesjarige leeftijd en had in de jaren zeventig hits met 'Inseparable' en This will be'.


Gelukkig Nieuwjaar!

1 jan - Medewerkers van Jazzenzo wensen u een voorspoedig, muzikaal maar bovenal een gezond 2016!


Les in jazz met Vera Vingerhoeds

20 dec - 'Naar jazz moet je leren luisteren', is een gevleugelde uitspraak die steevast op tegenspraak kan rekenen. Feit is dat wie de grondbeginselen van jazz beter begrijpt, de muzieksoort meer op waarde weet te schatten. In Rotterdam gaat jazzkenner Vera Vingervoeds vanaf februari pogen de jazzmuziek te ontrafelen aan de hand van thema's en muziekfragmenten.


Basklarinet Festijn brengt wereldtop naar Nederland

19 dec - Na een succesvolle eerste editie wordt de tweede uitvoering van het Basklarinet Festijn flink uitgebreid. Van 17 tot en met 31 januari wordt het festival in zes steden gehouden en worden toonaangevende basklarinettisten van over de hele wereld verwacht.


Meer namen voor festival Transition Utrecht

17 dec - Het nieuwe Utrechtse jazz & beyond festival Transition heeft opnieuw enkele namen aan het affiche toegevoegd. Onder meer Yuri Honing, Tord Gustavsen Trio en gitariste Ava Mendoza treden op 26 maart aan in Tivoli Vredenburg.


Eindejaars Brokken Festival met het beste uit CLUB 100

13 dec - Voor de achtste achtereenvolgende keer organiseert gitariste Corrie van Binsbergen het Brokken Festival in het Bimhuis, dit jaar op 27 december. Met hoogtepunten uit het afgelopen seizoen van CLUB 100.


Metropole Orkest genomineerd voor Grammy Award

8 dec - Het Metrople Orkest is voor de zeventiende keer genomineerd voor een Grammy Award, ditmaal voor het album 'Sylvia' dat het orkest opnam met Snarky Puppy. Nooit eerder was een Nederlandse artiest zo succesvol bij deze prestigieuze muziekprijs.


Yuri Honings laatste Winterreise in de steigers

7 dec - Na acht edities zet Yuri Honing definitief een punt achter Winterreise. De laatste editie van het muzikale eindejaarsfeestje wordt gehouden op  29 december in Paradiso in Amsterdam en het programma is zo goed als rond.


Rembrandt Frerichs Trio gaat spelen in musea

3 dec - Onder de naam De Kunst van het Trio presenteert het Rembrandt Frerichs Trio in samenwerking met twaalf musea verspreid over Nederland, een serie concerten waarbij speciaal gecomponeerde en geïmproviseerde muziek ten gehore wordt gebracht.


Decemberfestival Stranger Than Paranoia in vier steden

3 dec - Het in de afgelopen jaren financieel geplaagde Stranger Than Paranoia staat dankzij nieuwe financiële injecties weer fier overeind. Voor het eerst duurt het festival zeven dagen en speelt het zich af in vier steden. Met de legendarische Archie Shepp prominent op het affiche.