CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Transition Festival maakt volledig programma bekend

2 feb - Met 'een frisse blik op de ontwikkelingen in de jazz' maakte Transition Festival vandaag het volledige programma bekend. Met de nadruk op artiesten uit Groot-Brittannië wordt het evenement gehouden op 1 april in de Utrechtse TiviloVredenburg.


Flink deel programma North Sea Jazz 2023 bekend

29 jan - Naast publiekstrekkers als Tom Jones, Van Morrison en Buddy Guy, maakte North Sea Jazz een flink deel van het affiche van de 46e festivaleditie bekend dat van 7 tot en met 9 juli gehouden wordt in de Rotterdamse Ahoy.


Paradox presenteert cursus 'The Story of Jazz', inclusief drie concerten

5 jan - In maart gaat in Tilburg de vierdelige cursus 'The Story of Jazz' van start. Een kennismaking met zowel het verleden als het heden van de jazz en de historische verbindingen daartussen. Bij de cursusprijs zijn drie concerten inbegrepen. Docent is Koen Graat.


UJazzFest opent festivaljaar met warme mix

4 jan - Onder het motto 'avontuur, variacón en voyage' vindt op zaterdag 21 januari in zaal Dums van De Utrechtse Muziekschool het jaarlijkse UjazzFest plaats. Een mengeling van talent en gepeperde namen inclusief een dubbelconcert op de avond voorafgaand aan het festival.


Ragazzi Quintet wint Dutch Jazz Competition 2022

19 dec - Strijkkwintet Ragazzi heeft zaterdagavond in Bimhuis de Dutch Jazz Competition gewonnen. Ook ontving het de Publieksprijs. Opmerkelijk detail: het ensemble gaat per direct verder onder de naam Woodcraft.


Organisatie Gent Jazz en Jazz Middelheim failliet

3 dec - Twee iconische Belgische jazzfestivals verdwijnen van het toneel. Door een torenhoge schuld is het faillissement uitgesproken over zowel Jazz Middelheim als Gent Jazz dat beide door dezelfde organisatie, vzw Jazz en Muziek, werd georganiseerd. Dat melden Belgische media.


Willem Breuker Prijs 2022 voor Duo Ornstein-Fentross en Diamanda La Berge Dramm

27 okt - Vanwege corona en ontbrekende concerten werd de Willem Breuker Prijs vorig jaar niet toegekend. De jury besloot tot een inhaalslag en wees dit jaar twee winnaars aan: het duo Maarten Ornstein / Mike Fentross en violiste Diamanda La Berge Dramm ontvangen de prijs op 4 november tijdens een dubbelconcert in Bimhuis.


Festival Jazz on the Sofa stelt improvisatie centraal

21 okt - In Zeist wordt op zondag 6 november de zevende editie van festival Jazz on the Sofa gehouden. Organisator en musicus Mark Lotz presenteert in Theater De Klinker van cultuurcentrum Kunstenhuis Idea vanaf 15 uur een affiche met musici uit Nederland, Polen en Israël.


Edison Jazz Oeuvreprijs voor Dick de Graaf

17 okt - Dick de Graaf (1954) heeft de Edison Jazz Oeuvreprijs ontvangen. Een bekroning op een carrière van veertig jaar waarin de saxofonist zijn opvattingen over jazz en aanverwante stijlen toevoegt aan de rijke traditie.


November Music zoekt het in niet-westerse klanken

10 okt - Het veelzijdige festival November Music in 's Hertogenbosch dat jaarlijks een prominente rol voor jazz en wereldmuziek reserveert, legt bij de komende editie van 3 tot en met 13 november de nadruk op niet-westerse muziek. De Amerikaanse saxofonist Steve Coleman, Tijn Wybenga en Jameszoo staan ook op het affiche.


Saxofonist Ronnie Cuber (80) overleden

9 okt - De Amerikaanse baritonsaxofonist Ronnie Cuber is op 80-jarige leeftijd overleden. Cuber speelde met vele grootheden uit de jazz en pop en was in Nederland regelmatig te zien met een Nederlandse bezetting.


Jazzlegende Pharoah Sanders op 81-jarige leeftijd overleden

24 sep - De Amerikaanse tenorsaxofonist Pharoah Sanders is op 81-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Dat maakte zijn platenlabel Luaka Bop vandaag bekend.


Nederlandstalige plaat Janne Schra wint Edison Jazz

20 sep - Zangeres Janne Schra (1981) heeft met haar Nederlandstalige plaat 'In de regen' de Edison Jazz Vocaal gewonnen. Trompettist Jan van Duikeren won maar liefst twee Edisons.


Martin Fondse verovert compostitieopdracht Bimhuis

14 sep - Componist des Vaderlands Martin Fondse heeft de derde Bimhuis Compositieopdracht in de wacht gesleept. Op 23 september speelt hij met zijn tentet en de Noorse saxofonist Trygve Seim nieuwe muziek uit zijn suite Card Games.


Verrassende genomineerden Edison Jazz 2022

3 sep - Na de bekendmaking van de genomineerden voor de Edison Publieksprijs zijn nu ook de kanshebbers voor Edison Jazz openbaar gemaakt. De uitreiking van de beeldjes aan de winnaars vindt dit jaar plaats op donderdag 6 oktober in het Afas Theater Leusden.