CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Trompettist Wallace Roney (59) overleden

31 mrt - De Amerikaanse trompettist Wallace Roney is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus.


Bimhuis TV in barre tijden, ook op sociale media veel te doen

26 mrt - De concertzalen blijven tot 1 juni dicht en mogelijk langer. Muzikanten zitten werkloos thuis en de culturele sector staat onder zware druk. Barre tijden voor velen betreffende inkomen en voortbestaan. Maar ook een periode van saamhorigheid, gezien de vele initiatieven van musici en anderen die momenteel uitrollen op onder meer de sociale media.


Troost-tv: nieuwe aflevering Jazzhelden met Ferdinand Povel

24 mrt - Nu het besef groeit dat de komende maanden een streep gaat door concerten en festivals en het bijna ondenkbaar is dat North Sea Jazz Festival in juli doorgaat, presenteert Nederlands Jazz Archief in de serie Jazzhelden een nieuwe aflevering. Alt- en tenorsaxofonist Ferdinand Povel vult nummer 102 in de reeks.


Manu Dibango (86) overleden aan gevolgen coronavirus

24 mrt - De Kameroense zanger en saxofonist Manu Dibango is in Frankrijk op 86-jarige overleden. Dibango is zover bekend de eerste muzikant van naam die aan het coronavirus is bezweken.


Amersfoort Jazzfestival uitgesteld, organisatie houdt hoop

17 mrt - Amersfoort Jazzfestival, dat half mei gepland staat, acht het gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het coronavirus onverantwoord dat het festival op de geplande data doorgaat. In overleg met de gemeente wordt gezocht naar een nieuwe datum later in het jaar.


Transition Festival vanwege coronacrisis afgelast

16 mrt - Transition Festival is het eerste grote jazzfestival in Nederland dat vanwege de coronacrisis wordt afgelast. De jubileumeditie zou gehouden worden op 3 en 4 april.


Jazzclubs veelal dicht vanwege corona

13 mrt - De grote concertzalen in Nederland en middelgrote zalen sloten gisteren per direct hun deuren nadat het kabinet besloot bijeenkomsten van meer dan honderd personen met onmiddellijke ingang te verbieden. Kleine jazzclubs volgen in hun kielzog.


Coronavirus treft nu ook jazzwereld: concerten massaal afgelast

12 mrt - Alle concerten met meer dan honderd bezoekers worden in Nederland per direct afgelast. Het verbod op deze concerten geldt tot en met 31 maart. Dat maakte premier Rutte vanmiddag bekend tijdens een persconferentie.


Sterk programma Amersfoort Jazz Festival

27 feb - Met aandacht voor opkomende sterren en gevestigde namen uit binnen- en buitenland, staat de 42e editie van het vierdaagse Amersfoort Jazz Festival garant voor een boeiend affiche.


Deborah J. Carter wint de Meer Jazz Prijs

23 feb - Deborah J. Carter legt dit jaar beslag op de Meer Jazz Prijs. De zangeres krijgt de oeuvreprijs uitgereikt in juni tijdens het gelijknamige festival in Nieuw-Vennep (Haarlemmermeer).


Noorse drummer Jon Christensen (76) overleden

21 feb - De Noorse drummer Jon Christensen is dinsdag 18 februari op 76-jarige leeftijd in Oslo overleden. Christensen was onder meer slagwerker bij Keith Jarrett en Jan Garbarek.


15 topconcerten in Leidse huiskamers

18 feb - Het Leidse Jazz in de Kamer viert op donderdag 12 maart haar zesde editie. Het evenement bestaat uit vijftien jazzconcerten van gerenommeerde musici in sfeervolle huiskamers in het centrum van de stad.


Hans Dulfer viert 80e verjaardag met jubileumtour

18 feb - Saxofonist Hans Dulfer wordt dit jaar 80. Daarnaast is hij 65 jaar muzikant. Zijn jubileum viert hij met Looking Back to the Future: een uitgebreide tournee met een nieuwe band en met een feestelijk concert in de Melkweg op zijn verjaardag, 28 mei.


Curaçao North Sea Jazz gaat opnieuw niet door

17 feb - Opnieuw gaat Curaçao North Sea Jazz niet door. Net als in 2017 zijn er te weinig hoofdacts beschikbaar om het festival op internationaal topniveau te houden.


Punklegende Iggy Pop naar Jazz Middelheim

16 feb - Met Sting en Van Morrison op de komende editie van Gent Jazz en met punklegende Iggy Pop op Jazz Middelheim in Antwerpen, zijn dit jaar vooral de nog levende iconen uit de popwereld de publiekstrekkers op de twee grote Belgische jazzfestivals.