CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Programma jazzfestival 'Rotterdam - Nijmegen' rond

20 jul - Rotterdam en Nijmegen slaan voor het tweede jaar de handen ineen voor Festival Jazz International. In de havenstad ligt de nadruk op Scandinavische groepen en in Nijmegen verwelkomen ze in oktober grootheden als Lee Konitz en Children of the Light, een trio met Danilo Pérez, John Patitucci en Brian Blade.


Dinant Jazz Festival terug met fraai affiche

15 jul - Na een afwezigheid van enkele jaren is het kleinschalige Belgische Dinant Jazz Festival weer terug. Op bijzondere locaties en met onder meer Paolo Fresu, Richard Galliano, Eric Legnini en een hommage aan Toots Thielemans van 27 tot en met 29 juli op het programma.


Paul van Kemenade viert 40-jarig jubileum groots

9 jul - Paul van Kemenade zit veertig jaar in het muzikantenvak en viert dat met een reeks bijzondere uitvoeringen. Hoogtepunt zijn de concerten in oktober wanneer de altsaxofonist met zeven bands zijn feest viert in Theaters Tilburg en later Bimhuis. Maar vanaf augustus pakt de musicus al uit met concerten op bijzondere locaties.


Sophie Blussé nieuwe directeur Jazz International Rotterdam

7 jul - Sophie Blussé is vanaf 1 september de nieuwe directeur van Stichting Jazz International Rotterdam. Zij volgt daarmee Mijke Loeven op die benoemd is tot nieuwe directeur van Bimhuis.


Barrelhouse wint Edison Publieksprijs

1 jul - De bluesband Barrelhouse heeft vrijdag de Edison Jazzism Publieksprijs jazz/world gewonnen. Tijdens de finale in het Luxor Theater in Rotterdam bleven Bart Wirtz en de band Gallowstreet met lege handen achter.


Pianiste Geri Allen (60) overleden

28 jun - De Amerikaanse pianiste en componiste Geri Allen is in Philadelphia op 60-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Met roots in de bebop, ontwikkelde Allen zich tot vernieuwer. Recentelijk nam ze nog op met drumster Terri Lyne Carrington en saxofonist David Murray, en werkte ze samen met Tineke Postma.


Martin Fondse wint Boy Edgar Prijs

23 jun - Componist, arrangeur en pianist Martin Fondse is dit jaar winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs. Dat maakte de jury vrijdag bekend tijdens inJazz in Rotterdam.


Den Haag start bouw nieuw cultureel hart

21 jun - In het centrum van Den Haag is vandaag de bouw van het Onderwijs- en Cultuurcentrum van start gegaan, vanaf 2020 het nieuwe onderkomen van het Koninklijk Conservatorium, het Dans- en Muziekcentrum, Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest.


Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel zijn Young VIPs 2018

20 jun - Saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel zijn door de programmeurs van de jazzpodia verkozen tot de Young VIPs van 2018. Komend voorjaar gaan ze elk met hun eigen ensemble gezamenlijk op tour langs de Nederlandse clubs en festivals.


Mijke Loeven nieuwe directeur Bimhuis

19 jun - Mijke Loeven start per 1 september als nieuwe directeur van het Bimhuis. Daarmee volgt ze Huub van Riel op die na ruim veertig jaar als artistiek leider van het hoofdstedelijk jazzpodium met pensioen gaat.


Ravi Coltrane op eerste editie Mondriaan Jazz Festival

19 jun - De Amerikaanse saxofonist Ravi Coltrane is hoofdgast op de eerste editie van het Mondriaan Jazz Festival dat op 14 oktober in Den Haag gehouden wordt. Centraal op het festival staat de New Yorkse jazzscene.


November Music strikt John Zorn

14 jun - November Music bestaat 25 jaar en ter gelegenheid daarvan pakt het Bossche festival flink uit. Zo vult de New Yorkse saxofonist en componist John Zorn op 4 november een festivaldag, is er wederom een Bosch Requiem en het Metropole Orkest is met een dubbelprogramma voor het eerst te gast.


100 jazzportretten op jazzhelden.nl

12 jun - Met de toevoeging van Harmen Fraanje, Maurice Horsthuis, Ernst Reijseger, Jacques Palinckx en Candy Dulfer is het aantal van 100 gefilmde jazzportretten van toonaangevende Nederlandse jazzmusici bereikt op de website jazzhelden.nl.


Pharoah Sanders naar festival Le Guess Who?

7 juni - Saxofonist Pharoah Sanders is een van de 67 acts die optreden op het Utrechtse festival Le Guess Who? Ook Linton Kwesi Johnson en het Bulgaars vrouwenkoor Le Mystère des Voix Bulgares maken deel uit van het voorlopige affiche.


Edison voor gitaristen Reinier Baas en Bill Frisell

30 mei - Reinier Baas heeft met zijn album 'vs. Princess Discombobulatrix' een Edison in de wacht gesleept. Collega-gitarist Bill Frisell viel met  'When You Wish Upon A Star' in de prijzen. De bekendmaking van de Edison-winnaars gebeurde vandaag, de uitreiking is op 30 juni in Rotterdam.