CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Trompettist Marcel Reijs (53) overleden

3 mrt - Trompettist Marcel Reijs is op 28 februari aan een hartstilstand overleden. De 53-jarige Reijs speelde in zijn carrière als sectietrompettist en als solist bij uiteenlopende formaties. Zo maakte hij deel uit van The Aurotones, The Glenn Miller Orchestra en New Cool Collective.


Biografie en tournee voor 80-jarige John Engels

26 feb - De Nederlandse jazzlegende John Engels viert op 13 mei zijn 80e verjaardag. Als internationaal gevierd drummer die het podium deelde met wereldberoemde musici als Chet Baker, Dizzy Gillespie en Ben Webster, viert hij vanaf april met de 'Vogel Vrij Tour' zijn eigen feest. Ook verschijnt in april de biografie ‘Hé vogel, wanneer spelen we weer?’ van journalist Jeroen van de Valk.


John Legend en D'Angelo naar North Sea Jazz

26 feb - Vandaag werden opnieuw namen bekend gemaakt voor de 40e editie van North Sea Jazz komende zomer in de Ahoy in Rotterdam. Onder meer soulsterren John Legend en D'Angelo zijn van de partij. De Amerikaanse soulzangeres Mary J. Blige maakt haar debuut op het festival.


Trompettist Clark Terry (94) overleden

22 feb - De Amerikaanse trompettist en jazzlegende Clark Terry is op 94-jarige leeftijd overleden. Terry speelde in de bands van Count Basie en Duke Ellington, nam zo'n 900 platen op en speelde met vele grootheden uit de jazzgeschiedenis. Ook was hij een inspiratiebron voor Miles Davis.


Gezocht: video- en fotomateriaal Thomas Chapin voor documentaire

18 feb - Documentairemaakster Stephanie J. Castillo is er al een poosje mee bezig: een documentaire over het leven en werk van de Amerikaanse altsaxofonist Thomas Chapin. De laatste puzzelstukjes ontbreken nog; video- en fotomateriaal van Thomas Chapin in Nederland waar de saxofonist in de jaren '90 veelvuldig optrad.


Vijftien concerten tijdens eerste Jazz in de Kamer in Leiden

12 feb - Tijdens het Rythm, Groove & Bass Festival in Leiden, gaat een nieuw concept van start: Jazz in de Kamer. De eerste editie op 25 maart biedt vijftien concerten. Onder andere Artvark, Ntjam Rosie en Zapp 4 zijn van de partij.


Vijf primeurs onder eerste namen 31e Music Meeting

10 feb - Van de vooraanstaande festivals die in mei plaatsvinden is het Nijmeegse Music Meeting de eerste die voorlopige namen van het programma prijsgeeft. De 31e editie, traditiegetrouw gehouden tijdens het Pinksterweekeinde, wordt vooralsnog opgesierd door vijf primeurs.


Grammy's voor Corea en Reeves, bijrol voor Tineke Postma

9 feb - In Los Angeles zijn afgelopen nacht voor de 57e keer de Grammy Awards uitgereikt. Onder andere Chick Corea en Dianne Reeves vielen in de prijzen.


Bart Wirtz combineert concert met workshop

4 feb - Altsaxofonist Bart Wirtz geeft met zijn kwartet op zondag 8 februari een workshop voorafgaand aan het concert dat zij geven in de Jazzschuur van Abcoude. Het is een beproefde formule van JAM Nederland dat verschillende aspecten van de muziek combineert en doceert aan leden, bezoekers en musici.


Misha Mengelbergs 'Koeien' in première op Holland Festival

3 feb - 'Koeien' is een muziektheaterwerk van pianist en componist Misha Mengelberg. Hij begon eraan in 2002, maar dementie weerhield hem het werk af te maken. Verder uitgewerkt door componist Guus Janssen en regisseur Cherry Duyns gaat 'Koeien' in de vorm van een opera op 9 en 10 juni op het Holland Festival in première.


Inschrijving showcases Jazzdag 2015 open

27 jan - Nederlandse jazzartiesten en -formaties kunnen zich tot en met woensdag 20 februari inschrijven voor het showcaseprogramma van de Jazzdag 2015. De negende editie vindt plaats op 26 en 27 juni en wordt gehouden op de Kop van Zuid in Rotterdam.


Programma North Sea Jazz 2015 krijgt vorm

27 jan - Vandaag heeft North Sea Jazz een gedeelte van het programma van de veertigste editie van het festival bekendgemaakt. Onder andere Herbie Hancock & Chick Corea komen naar Rotterdam.


Rein de Graaff met Tineke Postma en Doug Webb op tournee

26 jan - Pianist Rein de Graaff en zijn trio maken zich op voor een korte tournee door Nederland, België en Duitsland met de saxofonisten Tineke Postma en Doug Webb. Het gezelschap reist van 26 februari tot en met 7 maart langs zeven steden.


John Zorn neemt single op met Yoko Ono

25 jan - Avant-garde saxofonist en componist John Zorn heeft een single opgenomen met Yoko Ono, ter gelegenheid van haar 82e verjaardag. De opbrengst komt ten goede aan The Stone, een 'non-profit' avant-garde podium in New York waaraan Zorn verbonden is.


Kaja Draksler en Loran Witteveen Young Vips 2015

22 jan - De pianisten Kaja Draksler en Loran Witteveen zijn verkozen tot de Young Vips 2015. Vanaf maart toeren zij met hun ensembles in een dubbelprogramma langs de Nederlandse podia.