Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Festival Jazz on the Sofa stelt improvisatie centraal

21 okt - In Zeist wordt op zondag 6 november de zevende editie van festival Jazz on the Sofa gehouden. Organisator en musicus Mark Lotz presenteert in Theater De Klinker van cultuurcentrum Kunstenhuis Idea vanaf 15 uur een affiche met musici uit Nederland, Polen en Israël.Het Poolse duo Magdalena Zawartko en Grzegorz Piasecki siert de poster van Jazz on the Sofa.Internationaal
Uit Israël staat het moderne Atempo Trio van pianist Itay Abramovitz op het programma en uit Polen staat het duo van zangeres Magdalena Zawartko en contrabassist Grzegorz Piasecki geprogrammeerd. Zawartko is een improvisator die gebruik maakt van meerdere technieken, van etnisch tot operazang. Haar project 'Lec glosie' kon in eigen land op veel waardering rekenen.

Vrij
Altsaxofonist Paul van Kemenade en pianist Stevko Busch spelen twee afzonderlijke sets in de Theaterzaal en pianist Guy van Beek geeft maar liefst drie soloconcerten gedurende de middag: vrij pianospel in het grijsblauw tussen jazz en klassiek.

Organisator en fluitist Mark Lotz treedt op met zijn trio aangevuld door slagwerker John Engels én hij sluit aan bij Magdalena Zawartko en Grzegorz Piasecki voor een gastoptreden later op de dag.

Ode
Het duo Near & Far, bestaande uit trompettist Jaap de Vries en bassist Mandahu, treedt drie keer op met een ode aan de jazztraditie, waarbij de Nederlandse en Chinese roots gecombineerd worden om iets nieuws te vormen.

De concerten beginnen om het hele uur en duren veertig minuten. Er is voldoende tijd om lopend van lokaal te wisselen.

After Party
Het festival sluit af in Poppodium De Peppel met concerten van gitarist Wouter Poot en zijn trio gevolgd door fluitist Ronald Snijders en Band. 


© Jazzenzo 2010