Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Rita Reys en Hans Dulfer samen op de planken

7 feb - Voor het eerst in hun lange carrières zullen Rita Reys (86) en Hans Dulfer (70) samen een concert geven. Dat gebeurt op 15 mei, tijdens het Amersfoort Jazzfestival.
Rita Reys treedt voor het eerst op met Hans Dulfer.


Het festival heeft daarmee een primeur. Beide musici zijn nog immer volop actief. Rita Reys treedt met regelmaat op met het kwintet/trio van Peter Beets en staat op 10 maart met het Metropole Orkest in de Vredenburg in Utrecht. Saxofonist Hans Dulfer treedt in verschillende samenstellingen - waaronder solo - bijna dagelijks op. Op het Amersfoort Jazzfestival is Dulfer Artist in Residence.

De komende editie van het Amersfoort Jazzfestival – 13, 14 en 15 mei - staat in het teken van een uitwisseling met festivals uit onder meer Thailand, India, Spanje en Australië. Tot de Thaise attracties die naar Amersfoort zullen komen, behoren het Konkani Jazz Wind Orchestra en saxofonist Koh Saxman. Tot de Nederlandse trekkers van het festival behoren onder anderen Boris, Magic Frankie, Roos Jonker, Renske Taminiau, Sensúal, Peter Beets, de Cubop City Big Band en een nog te contracteren gospelkoor dat een kerkconcert gaat verzorgen

Op 13 mei opent het festival met het netwerkevenement Jazz Expedition NL, dat het verlies van de nationale Jazzdag - verhuist naar Rotterdam - moet compenseren.


© Jazzenzo 2010