Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Tineke Postma tekent bij Challenge

6 jan - Saxofoniste / componiste Tineke Postma brengt haar nieuwe album 'The dawn of Light' uit bij het Nederlandse label Challenge Records. Postma's debuutalbum voor Challenge verschijnt op 15 maart. Op 22 april wordt het album gepresenteerd in het hoofdstedelijke Bimhuis.Tineke Postma naar Challenge.


'The dawn of Light' is Postma's vijfde album. Samen met haar kwartet - bestaande uit pianist Marc van Roon, bassist Frans van der Hoeven en slagwerker Martijn Vink - legt de saxofoniste op dit moment de laatste hand aan het album. Een gastrol is er voor contrabassiste/zangeres Esperanza Spalding. Komend weekend is Tineke Postma te zien op het New Yorkse Winter Jazzfest.

Met het aantrekken van Tineke Postma vergroot Challenge de lijst van Nederlandse toptalenten die bij het label zijn ondergebracht. Onder meer Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Ploctones, Harmen Fraanje, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Wolfert Brederode, Rik Mol, Fay Claassen en Jesse van Ruller brengen hun albums bij Challenge uit.

Challenge Records is ook de belangrijkste Nederlandse distributeur van buitenlandse labels in Nederland, zoals ACT, ECM, Criss Cross en Tzadik, het label van John Zorn.


© Jazzenzo 2010