Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Maite Hontelé nieuwe artistiek leider Nationaal Jeugd Jazz Orkest

30 mrt - Trompettist en meervoudig Grammy Award-genomineerde Maite Hontelé volgt Maarten Hogenhuis op als artistiek leider van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). De afgelopen drie jaar was Hontelé artistiek leider van het Nijmeegse festival Music Meeting.Maite Hontelé in 2015 bij een concert in Medellin, Colombia.

Foto © Sergio González.


Grote naam
Onder leiding van Hontelé zullen vanaf 1 april twintig topmusici van maximaal 26 jaar oud voor de achtste editie van het NJJO geselecteerd worden. Tot eind volgend jaar doorlopen zij een coaching traject dat gekoppeld wordt aan optredens en nationale en internationale samenwerkingsprojecten.

Maite Hontelé (1980) was met name in Colombia een grote naam op het gebied van son en salsa totdat ze in 2018 besloot de trompet aan de wilgen te hangen. 

Mambo-varianten
Gezien haar achtergrond en expertise - eerder stelde ze Music Meeting in het teken van Cuba - is de verwachting dat binnen NJJO ruimte wordt gemaakt voor de traditionele mambo én de vertaling daarvan naar het nu. Hontelé: “Er is niet maar één soort mambo, maar een wereld aan mambo-varianten en nieuwe crossovers. En daarin werken wisselende latin-grooves en jazzimprovisaties op een perfecte manier samen. Zowel voor het NJJO als voor het publiek levert dit een brede waaier van mogelijkheden op: diepgang en vrolijkheid gegarandeerd!”

Eerder waren onder meer Benjamin Herman, Eric Vloeimans, Martin Fondse en Anton Goudsmit artistiek leider van NJJO.

Kandidaten tot maximaal 26 jaar oud voor het nieuw te vormen orkest kunnen zich vanaf 1 april aanmelden via de website van NJJO.


© Jazzenzo 2010