Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Verrassende genomineerden Edison Jazz 2022

3 sep - Na de bekendmaking van de genomineerden voor de Edison Publieksprijs zijn nu ook de kanshebbers voor Edison Jazz openbaar gemaakt. De uitreiking van de beeldjes aan de winnaars vindt dit jaar plaats op donderdag 6 oktober in het Afas Theater Leusden.Het album 'I am a gem' van de Italiaanse singer/songwriter
Marta Arpini.Nationaal Vocaal

Verrassend is de keuze van de vakjury voor het Nederlandstalige jazzalbum 'In de regen' van Janne Schra (1981). Lilian Vieira is genomineerd voor haar album 'Seguir Vivendo' waarop ze nummers van de Amerikaanse zanger Michael Franks bewerkte en vertaalde naar het Portugees. De Italiaanse singer/songwriter Marta Arpini (1994) is genomineerd voor het album ' I Am A Gem', een mix tussen jazz, folk en rock dat ze produceerde met drummer Mark Schilder.

Nationaal
In de categorie instrumentaal werden genomineerd Jan van Duikeren's JVD4 & Metropole Orkest strings met 'Short Stories', Liquid Spirits met 'Years' en het duo-album 'Cresent' van contrabassist Tony Overwater en pianiste Atzko Kohashi.

Naast Alice Coltrane ('Kirtan: Turiya Sings') en de soundtrack 'Summer of Soul' vol monumentale soul klassiekers van Ahmir 'Questlove' Thompson, werd ook het tiendelige live-album van Fay Claassen genomineerd in de categorie Het Document.

Onder meer de vocalisten Veronica Swift, Michael Mayo en Cécile Mclorin Salvant werden internationaal genomineerd. Het album 'Yunikon' van New Cool Collective werd genomineerd in de categorie Global.Zie ook:


© Jazzenzo 2010