Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Hans Dulfer eerste winnaar BIMpro Hans Dulfer Award

13 mei - Hans Dulfer is de eerste winnaar van de naar hem genoemde BIMpro Hans Dulfer Award. Tijdens festiviteiten rondom het vijftigjarige bestaan van BIM (Beroepsvereniging Improviserende Musici) werd de prijs op 25 april uitgereikt.Hans Dulfer (l) met de naar hem vernoemde Award van maker
Han Bennink. 
Foto © Jaap Kroon.


Onuitputtelijk
De BIMpro Hans Dulfer Award is in het leven geroepen voor musici die zich op een buitengewone manier inzetten voor de jazz- en impro-omgeving. Dulfer (1940) werd door het BIM-bestuur unaniem verkozen tot de allereerste musicus die met deze Award geëerd wordt. Hij zette zich de afgelopen vijftig jaar onuitputtelijk in voor de jazz en nam talloze initiatieven die deze scene verbeterd hebben. De prijs werd uitgereikt door vocalist Fleurine Verloop, voorzitter van het BIM-bestuur, en drummer Han Bennink, die de Award heeft vervaardigd. Het is niet duidelijk of er een geldbedrag aan de prijs verbonden is.

BIM50
Het vijftigjarig bestaan van Beroepsvereniging Improviserende Musici (BIM) wordt op 4 juni en 1 oktober gevierd in Bimhuis en gedurende het jaar middels dubbelconcerten op verschillende locaties in het land. In totaal staan er vijf bands op het programma die bestaan uit jonge en gevestigde musici die zijn verbonden aan de vereniging. Elk van de vijf bandleiders vervult tevens een compositieopdracht.

Op 4 juni wordt er in Bimhuis afgetrapt door ensembles rondom saxofonist Iman Spaargaren en trompettist Ian Cleaver. Op 1 oktober treden alle meewerkende musici op onder leiding van Joris Teepe, Miguel Santaella, Thomas Johannsen, Iman Spaargaren en Ian Cleaver.


© Jazzenzo 2010