Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Compositieopdracht North Sea Jazz voor Marike van Dijk

8 apr - Saxofonist, arrangeur en componist Marike van Dijk heeft de jaarlijkse compositieopdracht van North Sea Jazz Festival in de wacht gesleept. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 8 juli in zaal Missouri van het Rotterdamse Ahoy.Marike van Dijk.

Foto © Kees Muizelaar.


Large ensemble

Van Dijk (1982) studeerde in Nederland en later nog in New York bij pianist en arrangeur Gil Goldstein. In 2010 debuteerde ze met het album 'Patches of Blue'. Daarna bracht Van Dijk twee albums uit met haar large ensemble The Stereography Project, met medewerking van de singer-songwriters Jeff Taylor en Katell Keineg op de laatste. Van Dijk schrijft ook filmmuziek en werkt aan verschillende interdisciplinaire projecten als muzikant en componist, waaronder een geïmproviseerd dansgezelschap genaamd The Lovelies en de nieuwe instrumenten van Andy Cavatorta.

Ook speelde Van Dijk in diverse bigbands zoals European Jazz Orchestra, Jazzorchestra of the Concertgebouw, Konrad Koselleck Bigband, New Cool Collective Bigband en New Rotterdam Jazz Orchestra.

Balans
De jury van de compositieopdracht ziet in de composities van Van Dijk de juiste balans tussen gecomponeerde muziek en ruimte voor improvisatie en swing. North Sea Jazz wordt gehouden op 8, 9 en 10 juli in Rotterdam.


© Jazzenzo 2010