Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Benjamin Herman eerste winnaar Sublime Oeuvre Award

8 feb - Benjamin Herman is de eerste winnaar van de Sublime Oeuvre Award. Met de prijs zet de gelijknamige radiozender Sublime nationale funk-, soul- en jazzartiesten in de schijnwerpers. Herman ontving de award uit handen van Candy Dulfer.Candy Dulfer zocht Benjamin Herman thuis op om hem op de hoogte te brengen van de prijs.Juryprijs
De Sublime Oeuvre Award wordt toegewezen door een jury die dit jaar bestaat uit de muzikanten Candy Dulfer, Rolf Delfos en Bart Wirtz en Sublime-medewerkers Jaap Brienen, Rob Manga en Martijn Soetens. De jury loofde Herman vanwege zijn indrukwekkend en veelzijdig oeuvre waarin hij verschillende genres en stijlen met elkaar verbindt en weet om te smelten tot een eigen geluid, zowel in grote als kleine bezettingen. Of de prijs ook een geldbedrag of beeldje oplevert is onbekend.

Naast de Sublime Oeuvre Award zijn er ook nog de Sublime Awards in de categorieën beste song, album, talent, Dutch jazz, beste artiest en internationale act. 

Uitreikingen
De uitreikingen vinden plaats op 18 februari in de Werkspoorkathedraal in Utrecht en zal te volgen zijn via Sublime en Ziggo TV Kanaal 13, van 19.00 tot 20.30 uur.


© Jazzenzo 2010