Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Dit zijn de nominaties voor de Edison Jazz Award 2021

25 aug - De nominaties voor zowel de Edison Jazz Award alsmede de Edison Jazzism Publieksprijs zijn bekend. Zangeres Sanne Rambags mag zich in twee categorieën rijk rekenen.Sanne Rambags tweemaal genomineerd voor Edison.

Foto © Ton van Leeuwen.


Ook dit jaar werden de Edisons voor Jazz vanwege de coronacrisis niet uitgereikt te midden van North Sea Round Town. In het najaar worden nu de winnaars bekendgemaakt. Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met 29 augustus.

Rambags
Zangeres Sanne Rambags is voor haar soloalbum 'Sonna' zowel voor de Publieksprijs als voor beste nationale vocale album genomineerd. In de laatstgenoemde categorie zijn tevens Fay Claassen met haar album 'Close To You' en de band van de Turkse zanger Yasam Hancilar met 'Rush Hour' genomineerd.

Overige Nederlandse kandidaten voor de Publieksprijs zijn The New Conrad Miller Trio met 'Con Alma' en 'Party Animals van Eric Vloeiman's Gatecrash.

Instrumentaal
Voor beste Nederlandse instrumentale album zijn de drie gegadigden Tineke Postma met 'Freya', Sun-Mi-Hong Quintet met 'A Self-Strewn Portrait' en K.O. Brass met 'Keyo'. Internationaal zijn het kwartet bestaande uit Joshua Redman, Brad Mehldau, Brian Blade en Christian McBride ('RoundAgain'), Ambrose Akinmusire ('On the tender spot of every calloused moment') en Nubya Garcia ('Source') genomineerd.

Gregory Porter, Kurt Elling & Danilo Perez en Tom Misch & Yussef Dayes doen een gooi naar de Edison Vocaal Internationaal.

Document
Voor de jaarlijkse prijs 'bijzondere uitgave' is de door anderen bewerkte klassiekers uit de legendarische Blue Note-catalogus getiteld 'Blue Note Re:imaged' genomineerd, alsmede 'Then and Now': een compilatie rond Ack van Rooyen en de arrangementen van Jerry van Rooyen uit de periode 1975 - 2020 uitgevoerd door Metropole Orkest. Ook vroege opnamen van Ann Burton ('Early Blue') maakt kans op een Edison.

Jury
De jury die verantwoordelijk is voor de nominaties bestaat dit jaar uit muziekjournalist Imme Schade van Westrum, radiopresentator Co de Kloet, programma manager North Sea Jazz Michelle Kuypers, DJ Angelique Houtveen, presentator Andrew Makkinga en de hoofdredacteur van Jazzism Annie van der Velde.


© Jazzenzo 2010