Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Evenementenbranche zaterdag uit protest massaal de straat op

17 aug - 495 organisatoren uit de evenementenbranche, waaronder North Sea Jazz, gaan zaterdag 21 augustus uit protest de straat op met de eis dat evenementen vanaf 1 september weer met een volledige capaciteit mogen plaatsvinden. De protestmarsen worden vanaf 14.00 uur gehouden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Nijmegen.Festivals willen per 1 september met volledige capaciteit weer open. 
Foto © Olga Beumer.


Aanleiding voor de protestmars is de laatste corona-persconferentie waarin buitenfestivals alsmede zakelijke evenementen en locaties (zoals Ahoy, Ziggo Dome, TivoliVredenburg) wederom de wacht werden aangezegd. 

Sport
De gevoelens van onbegrip worden vergroot door de start van de voetbalcompetitie waarbij tegelijkertijd tienduizenden mensen, onder toeziend oog van demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, op elkaar gepropt in voetbalstadions aan het joelen en feesten waren. Bovendien, zo kondigde demissionair premier Mark Rutte aan, gaat in september de Formule 1 in Zandvoort door, een driedaags evenement waarbij per dag 70-duizend mensen worden verwacht die ook de omliggende horeca en campings bevolken. 

Piek
'Daarbij komt', aldus de organisatie, 'stevenen we af op een vaccinatiegraad van 85 procent van de volwassen bevolking. Op 1 september kan iedereen die dat wil gevaccineerd zijn. Als evenementen op de piek van de vaccinatiegraad nog steeds niet kunnen plaatsvinden, wanneer dan wel?’ Fieldlab evenementen hebben aangetoond dat bij een minder hoge vaccinatiegraad een festival relatief veilig is.

Unmute Us
Niet alleen organisatoren gaan onder de noemer Unmute Us de straat op, ook leveranciers, artiesten, medewerkers en evenementenlocaties lopen mee. Bezoekers worden uitgenodigd zich aan te sluiten. Onder meer Lowlands, DGTL, North Sea Jazz, Best Kept Secret, A State of Trance en Soenda zijn vertegenwoordigd.


© Jazzenzo 2010