Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Aviv Noam Quartet wint Dutch Jazz Competition

16 jun - Het kwartet van de Israëlische saxofonist Aviv Noam (1995) heeft zondag in Bimhuis de Dutch Jazz Competition gewonnen. De Sena Publieksprijs ging naar het Tijs Klaassen Quintet.Aviv Noam (r) en Tijs Klaassen nemen hun prijs in ontvangst.

Foto © Arjen Stada.


Eigenwijs bandje

De in Amsterdam woonachtige Noam speelt alt-, bariton- en sopraansaxofoon en daarnaast nog eens basklarinet en fluit. De klassiek geschoolde musicus studeerde in Israël en New York en verlegde zijn interesse allengs naar jazz alvorens hij naar Nederland verhuisde. Begin dit jaar verscheen van zijn kwartet het debuutalbum 'This Is in Everything We Do'. 

Namens de vakjury omschrijft Marius Beets het Aviv Noam Quartet als "een lekker eigenwijs bandje met persoonlijkheden, attitude, mooie noten en spannende vormen.”

Clavius
Contrabassist Tijs Klaassen (1993) sleepte de Sena Publieksprijs in de wacht. Klaassen debuteerde in 2019 met het album 'Clavius' en maakt deel uit van onder meer Floris Kappeyne Trio en de kwartetten van Youngwoo Lee en Mo van der Does. Eerder won de bassist al de Keep an Eye the Records Award.

De uitgestelde 2020-editie van Dutch Jazz Competition is een initiatief van onder andere North Sea Jazz en NTR.Aviv Noam Quartet - Contradictions


© Jazzenzo 2010