Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Amsterdam Klezmer Band viert zilveren jubileum in Carré

13 jun - De Amsterdam Klezmer Band bestaat 25 jaar en dat viert het gezelschap op 24 september in Carré. Het concert is tevens de aftrap van een Europese tournee die de groep in een jaar tijd langs vijftig podia brengt. Telkens treden ze op in wisselende formaties met uiteenlopende gastmuzikanten.Amsterdam Klezmer Band tijdens een optreden in Paradiso.

Foto © Thomas Huisman.


Van Café naar Carré

De Amsterdam Klezmer Band werd in 1996 opgericht door altsaxofonist Job Chajes en speelde aanvankelijk op straat en in café's. De mix van klezmer, balkan, jazz, ska, pop en hiphop veroverde al snel de grote podia in binnen- en buitenland en in de loop der jaren volgden er optredens op North Sea Jazz, Lowlands, het Sziget Festival in Boedapest tot aan het Hong Kong Jazz Festival toe.

Inmiddels heeft de band negentien album uitgebracht waarvan de laatste, 'Fortuna', in 2020 verscheen. Het grootste deel van het repertoire, met invloeden van zigeunermuziek en jazz, is door de bandleden zelf geschreven.

Tijdens het optreden in Carré wordt de Amsterdam Klezmer Band vergezeld door het Amsterdams Andalusisch Orkest, de Turks-Koerdische zangeres Meral Polat en Ellen ten Damme. De kaartverkoop is op 8 juni van start gegaan.Amsterdam Klezmer band - Van Café naar Carré 


© Jazzenzo 2010