Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Back To Jazz maakt einde aan culturele lockdown in Den Haag

5 jun - Na meer dan een jaar zonder publiekelijke liveoptredens of jamsessies starten de podia in het land vanaf vandaag hun culturele activiteiten weer langzaam op. In de Nieuwe Regentes in Den Haag doen ze dat met Back To Jazz: een serie dubbelconcerten rondom het Rembrandt Frerichs Trio met telkens nieuwe gasten en afwisselende hommages aan grote solisten uit het verleden.Klik op de poster van Back To Jazz voor informatie.Het initiatief wordt georganiseerd door Tonality Music en vindt plaats op zaterdag 12 juni en zondag 20 juni.

Joe Henderson
Zaterdagavond treedt het trio van pianist Frerichs op met gitarist Jesse van Ruller. Gezamenlijk brengen ze een tribute aan de Amerikaanse saxofonist en componist Joe Henderson (1937 - 2001). Daarna wordt het pianotrio vergezeld door de Franse trombonist Robinson Khoury, lid van het Metropole Orkest en docent aan het Haags Conservatorium. Zij spelen eigen composities en werk van Thelonious Monk en Duke Ellington.

Freddie Hubbard
Een week later, op zondagmiddag, is saxofonist en klarinettist John Ruocco (1952) te gast. De Amerikaan geldt al jaren als de Godfather van de Haagse Jazz, maar staat zelf zelden op het podium. Samen met het trio brengt hij eigen composities en standards. Het kwartet concerten wordt afgesloten met 'The Music of Freddie Hubbard' waarbij werk van de Amerikaanse jazztrompettist (1938 - 2008) wordt gespeeld door trompettist Rik Mol en trombonist Bart van Lier begeleid door het Rembrandt Frerichs Trio.

Een passe-partout voor een dubbelconcert in de Nieuwe Regentes kost 25 euro.


© Jazzenzo 2010