Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Amersfoort World Jazz Festival vanwege covid niet gratis

24 mei - Na 42 gratis edities gaat het Amersfoort World Jazz Festival voor het eerst volledig met kaartverkoop werken. Aanleiding hiervoor zijn de covid-maatregelen en de beperkte beschikbare bezoekerscapaciteit die hiermee samenhangt. Het festival wordt gehouden van 5 tot en met 15 augustus en het programma is al bekend.De Poolse saxofonist Sylwester Ostrowski is Artist in Residence van Amersfoort World Jazz Festival.Toch een beetje gratis

Traditiegetrouw speelt het festival zich af op verschillende binnenlocaties. Van 12 tot en met 15 augustus wordt het Lieve Vrouwekerkhof bij het evenement betrokken. Kaarten voor deze openluchtlocatie kosten 15 euro en kunnen ter plekke ingewisseld worden voor een horeca voucher die de bezoeker in de weken na het festival kan besteden bij de horeca in de Amerfoortse binnenstad. Daarmee is het festival toch een beetje gratis en krijgt de horeca een extra impuls.

Sylwester Ostrowski
Artist in Residence dit jaar is de de Poolse saxofonist Sylwester Ostrowski. Hij speelde onder meer met Wynton Marsalis, Keyon Harrold en Darius Brubeck en is tijdens het festival te zien met Beets Meutgeert Jazz Orchestra, Liquid Spirits, Jazzorchestra of the Concertgebouw en bij Tribute to Jazz at the Philharmonic.

Andere namen die optreden zijn onder meer Jef Neve, Hans en Candy Dulfer, Ntjam Rosie, Sebastiaan van Bavel, Peter Beets, Robert Rook, Oak, Eran Har Even, Dick de Graaf Quartet, Trio Montis, Goudsmit & Directie en het trio van John Engels, Joris Teepe en Benjamin Herman. 

De kaartverkoop start op 12 juni.


© Jazzenzo 2010