Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Fonds Podiumkunsten neemt Boy Edgar Prijs over: geldprijs verdubbeld

1 mei - De organisatie van de Boy Edgar Prijs is per 30 april overgedragen aan Fonds Podiumkunsten. Daarmee wordt het veiligstellen van de prijs voor de lange termijn gewaarborgd. De geldprijs wordt verdubbeld naar 25.000 euro.Martin Fondse won in 2017 de Buma Boy Edgar Prijs.
Foto © Ron Beenen.Vast onderdeel van de prijs - een samenwerking tussen Fonds Podiumkunsten, Buma Cultuur, Sena Performers en North Sea Jazz - blijft de bronzen wisselsculptuur ‘John Coltrane’ van Jan Wolkers.

Verheugd
Zowel Friederike Darius (voorzitter Stichting Boy Edgar Prijs) als Henriëtte Post (tot 1 juli nog directeur-bestuurder van Fonds Podiumkunsten) zijn verheugd over de overdracht waardoor de continuïteit en reputatie van de prijs gegarandeerd blijft.

Het landelijk cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals heeft een budget van 62 miljoen euro en is tevens verantwoordelijk voor de uitreiking van de Nederlandse Muziekprijs (klassiek), de Matthijs Vermeulenprijs (compositie) en de Toneelschrijfprijs (toneeltekst).

Geen Boy Edgar Prijs in 2021
In 2021 wordt er geen Boy Edgar Prijs uitgereikt. De concertreeks van de prijswinnaar van 2020, Ack van Rooyen, is vanwege coronamaatregelen uitgesteld naar het najaar van 2021. De eerstvolgende bekendmaking van de winnaar van de Boy Edgar Prijs vindt plaats tijdens Buma Cultuur’s netwerk- en showcasefestival InJazz in 2022.


© Jazzenzo 2010