Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Drummer Ralph Peterson Jr. (58) overleden

2 mrt - Drummer en bandleider Ralph Peterson Jr. is 1 maart op 58-jarige leeftijd in Massachusetts overleden aan de gevolgen van kanker. Peterson was onder meer slagwerker bij de legendarische Art Blakey's Jazz Messenger Big Band.Ralph Peterson Jr. (1962 - 2021).

Foto © website RP.


Hard-bopper

Hard-bopper Ralph Petersons Jr. was tweede drummer bij de Jazz Messengers tot Blakey's dood in 1990. Zelf bracht hij twee big band cd's uit met zijn kwintet Aggregate Prime en richtte hij in 2019 een all-star groep op genaamd The Messenger Legacy. Daarvan verscheen het album 'Legacy Alive'. Peterson leidde ook de band Hip Pocket, waarin hij trompet speelde, en nam op met zijn band Fo'Tet (met Don Byron) en in trio met pianist Uri Caine en bassist James Genus.

Sideman
Als sideman is Peterson te horen op zo'n 150 albums waaronder die van Terence Blanchard, Charles Lloyd, Courtney Pine, Michael Brecker, Roy Hargrove, Dewey Redman en Branford Marsalis. Als leraar aan het Berklee College of Music in Boston gaf hij les aan drummers als E.J. Strickland, Tyshawn Story en Justin Faulkner.


© Jazzenzo 2010