Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Maar liefst 50 gratis concerten vanuit Roode Bioscoop

1 mrt - De Roode Bioscoop in Amsterdam heeft vijftig concerten opgenomen die de komende tijd allemaal online te zien zijn. Merendeels jazz, maar ook pop en klassiek. De serie is opgezet in samenwerking met het nieuwe platform New Amsterdam Jazz en Amarte Studio Concerts en komt voort uit de muzikantenbehoefte te spelen in coronatijdTrompettist Ian Cleaver treedt op met Jesse van Ruller.

Foto © Ruud Zinzen.


Missie

Initiatiefnemers van New Amsterdam Jazz zijn vocaliste en producer Isla Van Hout en Tamar Guttmann, producer en medeoprichter van The Impact Communications Company. Zij hebben de missie om het geluid van de in Nederland gevestigde jazz scene te versterken en deze te verbinden met jazz scenes over de hele wereld en laten zich hierbij artistiek adviseren door Ben van Gelder, Benjamin Herman en Jasper Blom.


130 muzikanten
Het programma laat een divers geluid horen vanuit de Nederlandse muziekwereld: van de jonge jazztrompettist Ian Cleaver met gitarist Jesse van Ruller, zangeres Anna Serierse met Sanne Rambags en Marit van der Lei, tot het Braziliaanse collectief Olaiá en de Keniaanse singer-songwriter Marly Niyambura. Ook komen klassieke talenten als Kalle de Bie en Ruña ’t Hart aan bod en zijn er verschillende concerten van de artistieke adviseurs. In totaal doen er zo'n 130 muzikanten aan de sessies mee.

Het programma startte 17 februari en elke week staan er vier nieuwe concerten online, te volgen via het YouTube Kanaal van Amarte Studio Concerts. De voorbije concerten zijn er ook te bekijken.Impressie concert Ian Cleaver en Jesse van Ruller in de Roode Bioscoop.


© Jazzenzo 2010