Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Festival Jazz on the Sofa gaat online alsnog door

14 feb - Het Zeister huiskamerfestival Jazz on the Sofa zou afgelopen najaar haar vijfjarig lustrum vieren. Het zesdaagse evenement werd echter verplaatst naar maart, maar moet alsnog noodgedwongen overgaan tot een online editie.Contrabassist Dion Nijland treedt op met de jonge trompettist Ruben Drenth. 
Foto © Julia Free.


Aanvankelijk zou het lustrum gevierd worden met een focus op Polen. Nu krijgen vooral jonge artiesten de gelegenheid zich te presenteren en worden de zes concerten vergezeld door gesprekken die artistiek leider Mark Lotz houdt met de musici uit Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Cuba en Duitsland. 

Idema
Jazz on the Sofa opent dinsdag 2 maart met een soloconcert van gitarist Gijs Idema. De laatste winnaar van de Conservatorium Talent Award timmert momenteel aan de weg met een eigen trio, een kwartet met zangeres Anna Serierse en in trio met vocaliste Nina Rompa.

In de dagen daarna volgen optredens van de Mexicaanse zangeres en bassiste Fuensanta Mendez, vocaliste Deborah J. Carter met de Cubaanse pianist Abel Marcel en het trio van fluitist Mark Alban Lotz met drummer Jamie Peet en bassist Zack Lober.

Stones
Het Artvark Saxophone Quartet speelt delen uit hun laatste project 'Trance', een symfonisch gedicht dat uit zeven delen bestaat en waarmee het viertal in de afgelopen jaren veelvuldig optrad

Trompettist Ruben Drenth (1997) speelt in duo met contrabassist Dion Nijland. Zij brengen werk van The Rolling Stones: herkenbare hits maar soms ook juist abstract en in dienst van de improvisatie. 

Zeist
Jazz on the Sofa wordt gehouden van 2 tot en met 7 maart vanuit Zeist. Tickets voor de online concerten zijn verkrijgbaar via de festivalwebsite.


© Jazzenzo 2010