Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

November Music gaat door, festivals Rotterdam en Nijmegen niet

15 okt - Door de nieuwe corona-maatregelen die vanaf vandaag een maand gelden, schudt de culturele sector opnieuw op zijn grondvesten. Het heeft de organisatoren van Festival Jazz International in Rotterdam en Nijmegen doen besluiten beide evenementen te annuleren. November Music in 's Hertogenbosch gaat onder de nieuwe omstandigheden 'gewoon' door.Onder andere Brad Mehldau treedt op tijdens November Music.

Foto © Liesbeth Keder.


Niet haalbaar
De horeca gaat vanaf vandaag voor een maand dicht en theaters - ongeacht hun grootte - mogen gedurende deze periode slechts dertig bezoekers per concert ontvangen. Die maatregel gold al, maar enkele grote zalen en diverse evenementen kregen een ontheffing waardoor zij in de gelegenheid werden gesteld voor een groter publiek concerten te organiseren. Nu die maatregel is teruggeschroefd zien de grote zalen - zoals Concertgebouw en Paradiso - zich genoodzaakt opnieuw de deuren te sluiten. 

Ook Festival Jazz International in Rotterdam en Nijmegen dat zou plaatsvinden van 29 oktober tot en met 1 november, kwam tot die slotsom. Festivaldirecteuren Michèle Bouwmans en Sophie Blussé achten het niet haalbaar voor slechts dertig personen per zaal "en de ontwikkelingen rondom het virus" een geslaagd festival af te leveren.

November Music
November Music, van 6 tot en met 15 november in 's Hertogenbosch, gaat onder de aangescherpte maatregelen - dertig personen per concert - door. Wel stelt de organisatie vast dat mogelijk niet alle geplande concerten doorgang kunnen vinden vanwege reisbeperkingen of groepsgrootte van gezelschappen. Voor concerten waarvan in de voorverkoop meer dan dertig kaarten zijn verkocht krijgen vroege kaartkopers voorrang. Een aantal concerten zijn via een livestream te volgen. Bezoekers worden via de festivalwebsite op de hoogte gehouden.

Mondriaan Jazz Festival
Het Mondriaan Jazz Festival met een Nederlandse line-up op 14 november in Den Haag, gaat vooralsnog ook door.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010