CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com Susanne Alt op Organist Joey DeFrancesco (51) overleden: Hier vond ik meer informatie over zijn overlijden: https://downbe at-com.translate.goog/news ..
Frido ter Beek op Twee soorten adem – Jazz & Poetry in de Nederlandse…: beste redactie, Florian Zenker is gitarist, geen slagwerker. met vriendelijke groet Frido ter Beek
Faelens Tony op Jazz Middelheim 2022 hinkt op twee gedachten: Taxiwars , is een uitstekende band , alleen het over het paard getilde T. Barmaan is er te veel aan ,…
T. Goossens op Hollands Maandblad vult leemte in jazzliteratuur: Bedankt voor de goede tip. Meteen besteld via de website!
Marcel Bovy op North Sea Jazz na twee jaar afwezigheid in volle gl…: Eric is geboren in Huizen (provincie Noord-Holland). Hij is thans gevestigd in Rotterdam.
Michael brandt op Loek van den Berg Quintet – Wayfarer: Mooie muziek met heel sterke animatie met mooie verhaallijn
Han Wezenaar op Drummer Clarence Becton (88) in Amsterdam overleden…: Hi Guys! Vergeet niet dat Clarence ook jarenlang een zeer gewaardeerd lid was van The Baritone Power…
H.Moermans op North Sea Jazz na twee jaar afwezigheid in volle gl…: Rotterdammer Eric Vloeimans? Die komt toch uit brabant?
 

« The Jakob Manz Projec… | Home | Rudresh Mahanthappa –… »

Kunst en Cultuur hoort apolitiek te zijn


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Twitter
06 Augustus 2020

Beste Loet, het is een oude discussie maar de idee dat kunst apolitiek hoort te zijn is natuurlijk nonsens en op zich al een politiek statement. Juist jazzmusici hebben zich nogal eens politiek geroerd en niet de minste. Wat je bedoelt is dat politiek zich niet met kunst zou moeten bemoeien. Maar dat heb je toch in ons land tenminste zelf in de hand? Het lijkt me nogal naïef om wanneer je uit eigen beweging aan de tiet van de Nederlandse leeuw gaat hangen die zich niet met je zal bemoeien en wanneer dat een Bureaucratisch Gedoetje is kan je rare bokkesprongen tegemoet zien. Nou ja mijn idee voor wat het waard is.

Michiel van Dijk (E-mail ) - 07-08-’20 22:28

Ik moet mij aansluiten bij Michiel van Dijk.

Rogier (E-mail ) - 09-08-’20 20:44

Helemaal eens met van der Lee

Jo Kloprogge - 29-08-’20 09:50

Ben het echt oneens met Van der Lee. Natuurlijk mag de overheid (democratisch gekozen) een idee hebben over hoe belastinggeld moet worden ingezet. En ja, dan kan het zijn dat de prioriteiten van 1987 anders zijn dan die van 2020.
Natuurlijk is het ontzettend sneu dat er veel groepen buiten de boot vallen. Ik hoop ontzettend dat het extra geld ook gaat leiden tot meer subsidiëring in de jazz en improscene. De karikatuur die Van der Lee schetst met zijn Oeigoeren slaat echter helemaal nergens op. Alle gehonoreerde instellingen hebben zich in de afgelopen jaren bewezen met spannende en hoogwaardige producties! En ja, gelukkig is er meer diversiteit onder de gehonoreerden. Dat past bij de samenleving anno nu.

Paul - 01-09-’20 21:18


Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen: