Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Deze festivals kun je in het Pinksterweekeinde online bezoeken

25 mei - Het improvisatiefestival Moers uit de gelijknamige Duitse stad en het nieuwe Bel Jazz Fest vanuit Brussel zijn komend Pinksterweekeinde via een livestream online te volgen.Drumster Maria Portugal staat met een sextet op Moers.Moers

Jaarlijks doet deze site verslag van het avontuurlijke festival Moers dat improvisatie, jazz en aanverwante stijlvormen hoog in het vaandel draagt. Het meerdaagse evenement dat dit jaar onder meer John Zorn en Archie Shepp op het programma had, is nu voor een ieder online te volgen van 29 mei tot en met 1 juni. In een afgeslankte vorm weliswaar.

De concertzaal van Moers is omgebouwd tot een tv-studio waar musici live optreden. Op het programma staan onder meer drummer Maria Portugal (bekend van haar samenwerking met Paul van Kemenade), The Dorf, Nine For Three, Ventil, Niels Klein Trio, Jan Jelinek & Sven-Åke Johansson, Grünen, Lumisokea, Richard Scott, Camille Émaille en Gunter Hampel Music & Dance Improvisation Company.

Vier dagen avontuurlijke bands ontdekken, gratis te volgen via de website van de Duitse TV-zender ARTE of de Moers Facebookpagina.

Hendrik Lasure van duo Schntzl staat op Bel Jazz Fest.

Foto © Stef Mennens.


Bel Jazz Fest
In België hebben elf jazzfestivals, zoals Jazz Middelheim, Gent Jazz en Brussels Jazz Weekend, de koppen bij elkaar gestoken met als resultaat een gezamenlijk online jazzfestival op 29 en 30 mei.

De line-up biedt een staalkaart van de huidige Belgische jazzscene en wordt opgenomen en uitgezonden vanuit het Brusselse Flagey. Tickets kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via de website.

Op het programma staan onder meer Nordmann, De Beren Gieren, Esinam, het Brusselse jazzduo Glass Museum, Antoine Pierre Urbex Electric, Mâäk Quintet, Nordmann, Schntzl, Bram de Looze en Tuur Florizoone.


© Jazzenzo 2010