Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Massale evenementen pas weer mogelijk met vaccin

7 mei - Pas als er een vaccin is ontwikkeld tegen het coronavirus, zijn er weer massale evenementen mogelijk. "Dat kan een jaar duren, maar ook langer is heel reëel", aldus Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een brief aan het Kabinet.Music Meeting in 2016.
Foto © Ron Beenen.


Nachtmerrie

Nu mogen geen grote evenementen gehouden worden tot 1 september. Een jaar of langer uitstel is een nachtmerrie, zegt de Vereniging van Evenementenmakers.

Mojo, de grootste concert- en festivalorganisator van Nederland, zegt overrompeld te zijn door het advies van de minister. Het bedrijf, dat ook North Sea Jazz organiseert, wil snel in overleg met de regering over wat wél kan. "Hoe zit het met kleinschaliger organiseren? Mogen concerten in het clubcircuit nog wel? En wat zijn dan de voorwaarden?”

Dekking
De branche zit extra in het nauw nu verzekeringsmaatschappijen de dekking bij een pandemie uit hun pakketten hebben gehaald. Daardoor is het vrijwel onmogelijk festivals - binnen het huidige gegeven - te plannen voor het jaar 2021.

Geen optie
Gisteren werd bekend dat theaters en concertzalen vanaf 1 juni voorstellingen mogen organiseren voor ten hoogste dertig bezoekers, vanaf 1 juli honderd. Veel podia hebben al laten weten dat een dergelijk laag bezoekersaantal geen optie is.


© Jazzenzo 2010