Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Negen soloconcerten op één avond in Bimhuis

4 jan - Een bijzonder affiche voor zaterdag 18 januari in het Amsterdamse Bimhuis: negen muzikanten uit de internationale jazz- en improvisatiescene verzorgen op dezelfde avond een soloconcert, een initiatief van muziekorganisatie Space is the Place.Reinier Baas is een van de negen solisten.

Foto © Liesbeth Keder.


Progressief
Het progressieve Space is the Place, gehuisvest in platenzaak, café, restaurant en podium de Ruimte in Amsterdam-Noord, organiseerde sinds 2015 zo'n zeshonderd concerten met improvisatie en jazz als leidraad. Maandelijks cureert het experimentele podium een avond in Bimhuis.

Zeggingskracht
De solerende muzikanten zijn afkomstig uit uiteenlopende scenes, maar hebben een wezenlijk deel gemeen: een onvoorwaardelijke zeggingskracht, aldus de organisatie. Op het programma staan gitarist Reinier Baas, pianiste Kaja Draksler, pianist Wolfert Brederode, de Belgische celliste Saartje van Camp bekend van haar samenwerking met Spinvis, de Britse gitarist Andy Moor, de Amerikaanse drummers Michael Vatcher en Frank Rosaly, saxofonist Joachim Badenhorst uit België en de uit Litouwen afkomstige saxofonist Andrius Dereviancenko.

In alle pauzes speelt The Ambush Party in het Bimhuiscafé, bestaande uit pianist Oscar-Jan Hoogland, saxofonist Natalio Sued, cellist Harald Austbø en slagwerker Marcos Baggiani. 


© Jazzenzo 2010