CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com T. Goossens op Hollands Maandblad vult leemte in jazzliteratuur: Bedankt voor de goede tip. Meteen besteld via de website!
Marcel Bovy op North Sea Jazz na twee jaar afwezigheid in volle gl…: Eric is geboren in Huizen (provincie Noord-Holland). Hij is thans gevestigd in Rotterdam.
Michael brandt op Loek van den Berg Quintet – Wayfarer: Mooie muziek met heel sterke animatie met mooie verhaallijn
Han Wezenaar op Drummer Clarence Becton (88) in Amsterdam overleden…: Hi Guys! Vergeet niet dat Clarence ook jarenlang een zeer gewaardeerd lid was van The Baritone Power…
H.Moermans op North Sea Jazz na twee jaar afwezigheid in volle gl…: Rotterdammer Eric Vloeimans? Die komt toch uit brabant?
paul op Regen spelbreker Music Meeting, maar muziek overwin…: Prachtige foto's, Ron
A. Sebregts op Jazzfestivals in juni: waar kunnen we naartoe?: Een kleine aanvulling op uw agenda: Van 9 t/m 12 Juni 2022 werd het 46e jazzfestival in Bergen op Zoo…
Ed van der Ploeg op Jazzfestivals in juni: waar kunnen we naartoe?: Ook nog https://www.jazzinderege ntes.nl/ Koningsplein Den Haag, …
 

« Bowman Trio – Persist… | Home | Humor en emotie afwez… »

Jules was, Jules is, Jules blijft


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Twitter
20 December 2019

Ja, Jules! Ruim anderhalf jaar later mis ik hem nog steeds. Het enige positieve: dat hele gedoe met corona heeft hij toch maar mooi weten te ontlopen en dat is ook wat waard.
Wij deelden nogal wat voorkeuren: jazz was er niet de minste van, maar ook Sparta en -uiteraard- de poëzie van de recht voor zijn raap deelden wij. "In een gedicht mag nooit ook maar één woord teveel staan" leerde ik van hem. Met dat in gedachten (en natuurlijk zijn onafscheidelijke gin-tonic) schreef ik voor zijn 70e verjaardag het dingetje:
Eerst hij, toen ik
Dan gin-tonic

Dat in jazz vooral niet gezongen moet worden, vond ik altijd een typisch idee van hem. Inmiddels ben ik van mening dat er vooral niet in het Engels gezongen moet worden. Die taal is gewoon te lelijk. Als er in jazz al gezongen moet worden, kan dat maar het best gebeuren in een taal die zelf eigenlijk ook jazz is: Portugees. Die taal sprak Jules alleen niet. Zelfs Spaans sprak hij niet. Dat weerhield hem er alleen niet van succesvol op te treden op het poëziefestival in Medellin. Daarover wist hij later te schrijven, dat hij zijn eigen speed meegebracht had en dat het niet denkbeeldig was geweest, dat hij als allereerste persoon gearresteerd zou zijn wegens het smokkelen van drugs naar Colombia.

O'ten tic Tim (E-mail ) - 27-08-’21 21:21


Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen: