Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

40 bands op Prinses Christina Jazz Concours 2019

25 nov - In Bimhuis wordt zaterdag 30 november en zondag 1 december het Prinses Christina Jazz Concours gehouden, de enige landelijke jazzwedstrijd voor jonge muzikanten. Zo'n 200 talenten in de leeftijd van 12 tot en met 22 jaar spelen zich voor publiek en jury in de kijker en maken kans op aansprekende prijzen.Pianist Sergio Abdoelrahman (17) is na twee eerdere deelnames ook nu weer van de partij. Foto © Rens Dekker.Selecties en finale
Op zaterdag vanaf 9.30 tot 21.00 uur vinden in het gratis toegankelijke Bimhuis de selectierondes plaats voor solisten, duo’s en bands. Iedere deelnemer speelt twaalf minuten. Aan het eind van de dag maakt de jury bekend wie doorgaan naar de finale op zondag.

Tijdens de finale op zondag worden eerst de selecties voor bigbands afgewerkt (van 9 tot 12.30 uur). De winnaar sluit aan bij de finale die om 15.00 in Bimhuis van start gaat. Na afloop worden de winnaars uit de verschillende categorieën bekendgemaakt.

Prijzen
Het Prinses Christina Jazz Concours wordt eens in de twee jaar georganiseerd. De prijzen die worden toegekend zijn gericht op de verdere ontwikkeling van de jonge jazzmuzikanten. Finalisten maken bijvoorbeeld kans op een studiereis naar New York, een optreden op het North Sea Jazz Festival of een les bij een bekende jazzmusicus naar eigen keuze.
Erno Elsinga©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010