Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

November Music combineert er weer vrolijk op los

21 okt - Het veelomvattende festival November Music dat er vooral om bekend staat bijzondere samenwerkingen te presenteren, zet van 1 tot en met 10 november de binnenstad van 's-Hertogenbosch op zijn kop.Avishai Cohen speelt tijdens Colours of Improvisations.

Foto © Ron Beenen.


Het jaarlijkse festival biedt uiteenlopende projecten en groepen op het snijvlak van jazz, wereldmuziek en modern klassieke muziek die niet of nauwelijks in Nederland te horen zijn. Avontuurlijke muziekliefhebbers kunnen in tien dagen tijd tachtig concerten tegemoet zien.

Kleurrijk
Terugkerend element is Colours of Improvisation: een avond met musici die buiten de hokjes kleuren uiteenlopend van jazz tot Arabische klanken. Op zaterdag 9 november in de Verkadefabriek staat het kwartet van trompettist Avishai Cohen op het programma en treedt saxofoniste Tineke Postma op met het trio van de Poolse pianist Marcin Wasilewski. Op voorhand bijzonder is het concert van de Belgische jazzpianist Free Desmyter met Bassem Hawar op djoze en een elfkoppig orkest die het programma The Takenouchi Documents spelen.

Dubbelconcert
Een greep uit overige combinaties gedurende het festival zijn een dubbelconcert van Metropole Orkest met eerst Colin Benders en daarna de Frans-Cubaanse tweelingzussen en zangeressen Lisa-Kaindé Diaz en Naomi Diaz onder de naam Ibeyi, Estafest & stempercussionist Andreas Schaerer, Philharmonie Zuidnederland & Ruben Hein, Holland Baroque met het trio van de Poolse pianist Leszek Mozdzer, de Franse klarinettist YOM en Isfar Sarabski Quartet uit Afghanistan, en een duoconcert van trompettist Mathias Eick met de Armeense pianist Tigran Hamasyan.Freejazzpionier Evan Parker is te vinden aan de Kunst Muziek Route. Foto © Maarten Mooijman.De inmiddels befaamde band Rymden bestaande uit Bugge Wesseltoft, Dan Berglund en Magnus Öström staat op 1 november in Theater aan de Parade en een dag later maakt zangeres Sanne Rambags haar opwachting in Babel waar ze optreedt met pianiste Claudia Molitor en trombonist Tullis Rennie.

Kunst Muziek Route
De jaarlijkse Kunst Muziek Route op 3 november die voert langs diverse locaties in 's-Hertogenbosch wordt onder meer bevolkt door Eric Vloeimans met trompettist Markus Stockhausen, Michel van der Aa, Remy van Kesteren, Maya Youssef en saxofonist en freejazzpionier Evan Parker die optreedt met draaitafel- en samplekunstenaar Matt Wright.

Bezoek voor het volledige programma de website van November Music.

©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010