Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Film over Miles Davis op 12 september in première

5 sep - De biografische documentaire 'Miles Davis: Birth of the Cool' van regisseur Stanley Nelson, gaat op donderdag 12 september in vijftig bioscopen in Nederland in première waaronder het Nijmeegse LUX, LantarenVenster en Bimhuis.Miles Davis met zijn eerste vrouw Frances Taylor.
Fragment uit Miles Davis: Birth of the Cool.


De film handelt over het turbulente leven en de verschillende muzikale perioden van de legendarische trompettist en is vernoemd naar het gelijknamige album van Davis, uitgebracht in 1957. De film toont uniek foto- en filmmateriaal, zoals sessieopnamen, en geeft daarnaast een inkijk over de gevolgen van Miles' succes na het verschijnen van het iconische album 'Kind of Blue' in 1959. Vriendschappen met onder andere Picasso, Sartre en een romance met zangeres Juliette Gréco gingen gepaard met een stevige drank- en drugsverslaving.

In de film komen onder meer Wayne Shorter, Quincy Jones, Juliette Gréco, Carlos Santana, Marcus Miller en Herbie Hancock aan het woord, evenals danseres Frances Taylor, de eerste vrouw van Miles Davis die in 2018 op 89-jarige leeftijd overleed. Via de stem van een acteur vertelt Davis (1926 - 1991) allerlei anekdotes uit zijn leven.Trailer©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010