Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Tweede editie Make It Jazz Festival weer boordevol talenten

27 aug - Na een succesvolle première in 2018, wordt in Tilburg van 19 tot en met 21 september de tweede editie van jazzfestival Make It gehouden. Met als hoogtepunt de slotavond in Theaters Tilburg, worden drie dagen aaneen jonge jazztalenten aan de stad gepresenteerd.Son Swagga brengt een extase van magie en verwondering
in 013. 
Foto © Make It.


Make It wordt georganiseerd door jazzmuzikanten David Romanello, Neil van der Drift, Koen Smits en Irene de Vocht met als doelstelling de vele jonge jazzmusici in het land een podium te bieden. Het mes snijdt aan twee kanten want tegelijkertijd krijgt het publiek verrassingen voorgeschoteld die het anders niet te horen zou krijgen.

AMPA Jazzronde
Het festival opent op donderdagavond met de AMPA Jazzronde, vernoemd naar het Tilburgse conservatorium, met gratis te bezoeken concerten op tien locaties in de binnenstad. Onder meer het trio van gitarist Leon Sibum, het Finse KAMA Kollektiv met zangeres en trompettiste Kirsi-Maria Harju, Loek van den Berg Quintet, de band Wizard met filmische jazz-rock, Quartzite en het Rik van der Made Quintet treden op.

Op vrijdag 20 september staan het negenkoppige Son Swagga en het Duits-Nederlandse Doppler Trio met pianist Daniël van der Duim op het podium van poptempel 013 en is er tegelijkertijd een concert van het Britse trio Enemy in Paradox.Pianist Hendrik Lasure speelt met zevenkoppige formatie in
Theaters Tilburg. Foto © Make It.Theaters Tilburg

Make It wordt op zaterdag 21 september afgesloten in drie zalen van Theaters Tilburg, waaronder de Audaxzaal waarvan pianist en componist Jeroen van Vliet evenals vorig jaar curator is. Op het programma staan onder andere de vijfkoppige elektro, funk en fusion formatie Muddy Grease, de Amsterdamse Valvetronic Brassband, Tijs Klaasen Quintet en Red Light Jazz Society dat met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar één van de jongste big bands is.

Bijzonder is de komst van de jonge Belgische pianist Hendrik Lasure (1997) bekend van onder meer het duo SCHNTZL. Onder de naam 'Warm Bad' presenteert hij in Tilburg nieuw werk dat hij schreef voor zijn zevenkoppig saxofoon-pianokwartet, bijgestaan door drie gitaristen. Allen Vlaamse talenten met wie Lasure in de afgelopen jaren in verschillende verbanden samenwerkte.Recensie 2018:


©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010