Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Einde dreigt voor Jazz Maastricht

15 jun - Na twintig jaar wil het Maastrichtse College van B&W de steun aan Jazz Maastricht stopzetten. Volgens Pieter Schoonderwoerd, directeur van Jazz Maastricht, wordt daarmee 'een genre wegbezuinigd'.Jazzconcert georganiseerd door Jazz Maastricht.

Foto © Sid Clemens.


In de kaderbrief met voorstellen voor de gemeentebegroting van komend jaar stelt B&W dat met het verdwijnen van Jazz Maastricht het cultuuraanbod in Maastricht 'in de breedte niet wordt aangetast' en zouden, ter vervanging, jazzconcerten moeten worden opgenomen in de reguliere programmering van Theater aan het Vrijthof.

Stichting Jazz Maastricht werd opgericht in 2001 en programmeert jazzconcerten in AINSI, Theater aan het Vrijthof, Muziekgieterij en Museum aan het Vrijthof. Zowel de wereldtop als aanstormend talent komt daarbij aan bod. 

Vanaf 2002 wordt het meerdaagse festival Jazz Maastricht georganiseerd. In 2016 kwam daar het CrossCurrents Festival bij.

Petitie
De Maastrichtse gemeenteraad stemt 2 juli over het advies van B&W. Inmiddels is een petitie gestart om Jazz Maastricht te redden.
©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010