Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Bijzondere nieuwe prijs voor klein jazzpodium

5 jun - De Beroepsvereniging Voor Improviserende Musici (BIM) reikt dit najaar de eerste BIM Podium Prijs uit. De BIM wil met deze prijs de kleine jazzpodia in het land een hart onder de riem steken. Met een financiële bijdrage van 2000 euro kan het winnende podium artiesten aantrekken die anders buiten het bereik zouden liggen.Logo BIM Podium Prijs.Beloning

De jaarlijkse BIM Podium Prijs is tevens een beloning voor het trouwe publiek dat geniet van optredens op de kleine jazzpodia: luisteraars maken het mogelijk dat deze muziek op vele plekken gespeeld wordt en dragen zo bij aan een levendige jazzscene.

De BIM praat sinds 1971 mee over het kunstbeleid en zet zich in voor de belangen van jazz en geïmproviseerde muziek en musici. Zij streeft naar meer speelplekken en fatsoenlijke beloning voor artiesten. Gitarist en lid van BIM Anton Goudsmit vat het samen: “De BIM is de enige organisatie die opkomt voor de belangen van de Nederlandse improviserende musici.“

Voorwaarden
Podia die in aanmerking komen voor de prijs moeten voldoen aan een kwalitatief goed en creatief programma dat bestaat uit jazz en geïmproviseerde muziek en voor een groot deel door Nederlandse musici wordt ingevuld. De musici dienen door de podia goed betaald en ontvangen te worden en de publiciteit rondom concerten moet op orde zijn. Het winnende podium dient het prijzengeld te besteden aan een concert dat ingevuld wordt door ten minste 70% Nederlandse musici die betaald worden volgens de BIM norm: 300 euro per persoon exclusief BTW. Bij de publiciteit moet de BIM Podium Prijs vermeld worden.

Genomineerden
Het bestuur heeft voor de BIM Podium Prijs 2019 trombonist en componist Joost Buis als extern deskundige aangetrokken. De genomineerde podia zijn inmiddels bekend. De winnaar uit deze selectie wordt in september bekend gemaakt.

De geselecteerde podia voor de BIM Podium Prijs 2019 zijn: Brebl (Nijmegen), De Pletterij (Haarlem), Heerlen Jazz, Hot House Leiden, Jazz in Groningen, It’s Time for Jazz (Zutphen), Jazz Inverdan (Zaandam), Jazzblazzt (Hunsel), Mahogany Hall (Edam), Plusetage (Baarle-Nassau), Studio Loos (Den Haag).

©Jazzenzo/BIM Podium Prijs


© Jazzenzo 2010