Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Europese jazz komt naar Jazz te Gast in Zuidhorn

27 mei - Het Groningse jazzfestival Jazz te Gast in het dorp Zuidhorn heeft met de New Yorkse pianist Ethan Iverson en de Friese saxofoniste Marike van Dijk twee artistiek leiders in huis. Op zaterdag 15 juni is het resultaat te bewonderen.Pianist Ethan Iverson is met saxofoniste Marike van Dijk artistiek leider van het festival. Foto © Stef Mennens.Nieuwe muziek

Voormalig The Bad Plus-pianist Ethan Iverson en Marike van Dijk nodigden tien jazzmusici uit die in verschillende samenstellingen zullen optreden. Onder hen onder meer saxofoniste Tineke Postma, drummer Mark Schilders, basgitarist Phil Donkin, contrabassist Petros Klampanis, toetsenist Jozef Dumoulin en tromboniste Shannon Barnett.

Andere namen die optreden zijn het Nederlands Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Ruben Hein, de ensembles Tiltan en Greener Grass, Suzan Veneman Groep en fluitiste Josephine Bode.

In de avond is er een groots slotconcert met de complete line-up van het festival en het Noordpool Orkest.

Tuinen
Jazz te Gast wordt gehouden op acht podia in de sprookjesachtige tuinen van De Gast in Zuidhorn. Het festival start om 13.30 uur en het dagprogramma is vrij toegankelijk voor iedereen.

Workshops
Naast het festival is er een randprogrammering. Zo geven Ethan Iverson en Marike van Dijk een masterclass op het Prins Claus Conservatorium, is er een workshop voor amateurmusici en is er een educatief programma voor scholen in samenwerking met Jazz te Gast.
©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010