Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Amsterdamse sessieavond Jazz in Studio/K viert tienjarig bestaan

27 mei - Een jubileum in de Amsterdamse Studio/K: woensdag 29 mei wordt met speciale gasten het tienjarig bestaan van de sessieavonden aldaar gevierd. Een initiatief van drummer Felix Schlarmann.Impressie Jazz in/K met onder meer Jesse van Ruller, Jasper
Blom en Ben van Gelder.Begrip
Schlarmann begon in 2009, als student aan het Conservatorium van Amsterdam, een sessieavond op elke laatste woensdag van de maand in Stdio/K. De drummer opent  de set met gasten, gevolgd door een jamsessie.

Inmiddels is Jazz in /K een begrip in Amsterdam en een van de langst lopende jazzsessies. In combinatie met internationale gasten zoals Peter Bernstein, Gilad Hekselman, Dick Oatts en Jay Anderson, wordt het podium vooral door de Nederlandse crème de la crème van de Jazz bevolkt.

Jazzfest
In 2011 kwam daar nog een idee bij: Jazzfest Amsterdam, het jaarlijkse jazzfestival dat inmiddels acht keer in de zalen van Studio/K plaats heeft gevonden en keer op keer uitverkocht is.

Jubileum
Tijdens het jubileum op 29 mei treedt een all-star bezetting op bestaand uit de saxofonisten Benjamin Herman (sessieleider kunstenaarssociëteit De Kring) en Jasper Blom (sessieleider Bimhuis), gitarist Reinier Baas en bassist Clemens van der Feen. Locatie is het Timorplein in Amsterdam-Oost, aanvang 22 uur.©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010