Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Verwacht het onverwachte op Brand New Jazz Festival

10 mei - In Rotterdam wordt op 16 mei een nieuw jazzfestival gelanceerd: Brand New Jazz Festival. Geen gevestigde namen dit keer, maar derdejaars jazzstudenten van Codarts die middels veertien formaties eigen werk presenteren.Brand New Jazz Festival in LantarenVenster.Codarts leidt talentvolle jazzmuzikanten op tot professionals met een eigen stijl. Tijdens hun studie leren ze te ontdekken, vernieuwen en te verrassen door te experimenteren, improviseren en samen te creëren. Docenten zijn onder meer Mark Schilders, Stefan Lievestro, Jarmo Hoogendijk, Nils van Haften, Ed Verhoeff en Frans van Geest.

Tijdens Brand New Jazz Festival in LantarenVenster wordt de balans opgemaakt van drie jaar studie. Studenten zoeken de grenzen op en overschrijden ze in uiteenlopende stijlen zoals elektronische jazz tot fusion en van bebop tot vernieuwende cross-overs met andere muziekstijlen. 

Op het programma staan CHI Quartet met chromatisch mondharmonicaspeler Armand van Wijck, KOŠKA CIAS met pianist Agota Tamelyte, Aseo Trio van pianist Aseo Friesacher, en de ensembles Roots, Endemic, VENTO, 0+0, Hivemind, Planck, Notet, The Journey, 3:16, Antares Flare en De Countors Group. 

Codarts-studenten hebben vrij toegang, anderen betalen 7,50 euro.©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010