Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Doek Festival gaat met The Market weer over andere boeg

6 mei - Het Amsterdamse Doek Festival staat bekend om zijn frivole en verfrissende opzet dat regelmatig van gedaante verwisseld. Dit keer presenteert het Amsterdamse muzikantencollectief in Bimhuis een tweedaags muziektheater productie: The Market.Doek Festival: 14 en 15 juni, slotfeest 16 juni.Kunst en muziek
Doorgaans wordt Doek Festival op verschillende plekken binnen en buiten Amsterdam gehouden en kent het diverse onderdelen zoals de befaamde Real Book Fiets Tour. In juni wordt het improvisatiefestival door middel van talloze kraampjes omgetoverd tot The Market, met twee dagen kunst en muziek in Bimhuis. Beide avonden hebben elk een eigen karakter: 14 juni de chaos van de City en 15 juni het dolende karakter van een Bazaar.

The Market is een initiatief van de acht musici van het Amsterdamse collectief Doek: Eric Boeren, John Dikeman, Kaja Draksler, Oscar Jan Hoogland, Wilbert de Joode, Michael Moore, Jasper Stadhouders en Wolter Wierbos. Zij schreven speciaal werk voor de twee thema's die in allerlei bezettingen worden uitgevoerd.

Daarnaast is er volop ruimte voor gasten; beeldend kunstenaars, theatermakers, muzikanten en performers als Harald Austbø, Nelli Bodt, Ibelisse Guardia Ferragutti, Onno Govaert, Dana Jessen, Sieto Noordhoorn, Annelie Koning en Mola Sylla.

Op 16 juni is er een slotfeest met Bacchanalia met onder meer John Dikeman, Jasper Stadhouders en Onno Govaert binnen de gelederen.©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010