Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazz in Amsterdam het dak op

4 mei - In Amsterdam gaat op 1 juni het achtste seizoen van On The Roof van start: een serie concerten gedurende de zomermaanden op het dak van HoogtIJ in Amsterdam-Noord.Simin Tander treedt op met  gitarist David Golek.

Foto © Liesbeth Keder.


Uitzicht
Het idee is van muzikant Felix Hildenbrand, jazz- en wereldconcerten in een intieme setting met een beperkte capaciteit van 100 zitplaatsen, op een dak en met een prachtig uitzicht. Onverwachte ontmoetingen en een weerspiegeling van de Amsterdamse muziekscene is het uitgangspunt.

De serie trapt af met Dyar, een ensemble met onder meer ud-speler en zanger Nawras Altaky, contrabassist Lucas Dols en percussionist Modar Salama. Daarna volgen nog negen concerten, namelijk het trio van gitarist Jean-Paul Bourelly, een soloconcert van Ernst Reijseger, een duo-optreden van gitarist David Golek en zangeres Simin Tander, het kwintet van pianist Daahoud Salim met Young VIP Sun-Mi Hong achter de drums, Trio Açai met Hermine Deurloo, en trio Under The Surface met zangeres Sanne Rambags.

Dutch Heroes
De serie wordt op 6 en 7 september afgesloten door respectievelijk Dutch Heroes met Ack van Rooyen, Bart van Lier, Berend van den Berg, Ruud Ouwehand en John Engels, gevolgd door zanger en gitarist Neco Novellas en cellist en zanger Abel Selaocoe uit Mozambique een dag later.©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010