Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Programma festival Rockit betreedt nieuw 'sterrenstelsel'

30 apr - John Scofield en Christian Scott komen naar festival Rockit in Groningen. De derde editie van het 'avontuurlijke en grensoverschrijdende' evenement wordt gehouden op 9 november in De Oosterpoort.Christian Scott aTunde Adjuah.Gitarist Scofield treedt op met de New Orleanse pianist en vocalist Jon Cleary. Gezamenlijk brengen ze hun liefde voor Crescent City R&B ten gehore: low volume, esthetisch aangenaam met een onweerstaanbare groove.

Trompettist Christian Scott aTunde Adjuah brengt werk van zijn in maart verschenen album 'Ancestral Recall'. De opvolger van 'The Centennial Trilogy' (2017) bevat veel gastvocalen en wil misvattingen over sommige muziekculturen slechten door een nieuwe folkloristische traditie met een nationaal ritme te beginnen. "Alle vormen van expressie in geluid zijn geldig", aldus Scott die zich beroept op West-Afrikaanse- en Caribische ritmen.

Sterrenstelsel
In dat kader past Scott in het plaatje van Rockit dat op 9 november een podium biedt aan 'artiesten die een nieuw ‘sterrenstelsel’ willen betreden door jazz als uitgangspunt te nemen, maar veel verder gaan dan dat'.

Overige muzikanten die zijn bevestigd zijn Tigran Hamasyan met gast Mathias Eick, Nik Bärtsch’s Ronin, gitarist Julian Lage, zangeres Becca Stevens, en trio Under The Surface met zangeres Sanne Rambags.

Kaarten kosten 51 euro en zijn verkrijgbaar via de festivalwebsite. Meer namen volgen nog.©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010