Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Eerbetoon voor Nijmeegse jazzmuzikant Boy Raaijmakers

25 jan - Onder meer Pierre Courbois en Bo van de Graaf brengen in Brebl op zaterdag 26 januari een eerbetoon aan de Nijmeegse jazzpionier Boy Raaijmakers. De trompettist en bugelspeler overleed op 31 december jongstleden.Boy Raaijmakers (links) en Andy Altenfelder in 2000 tijdens een optreden met het Willem Breuker Kollektief. © YouTube.Free jazz
Boy Raaijmakers (1944) studeerde in Arnhem en bewoog zich aanvankelijk in de wereld van de dixieland. In 1967 stapte hij over naar de free jazz en speelde hij in het Free Music Quintet van Pierre Courbois. Daarna richtte hij zijn eigen groep op met onder meer Burton Greene en Noel McGhee.

Raaijmakers speelde van 1974 tot 2006 in het Willem Breuker Kollektief en maakte deel uit van de bands van Boy Edgar, Theo Loevendie en Orkest De Boventon. Ook trad hij tijdens zijn lange carrière op met onder meer Sean Bergin, Michiel Braam en Greetje Bijma.

De hommage aan Boy Raaijmakers begint zaterdag om 20.30 uur in Brebl. Het podium wordt bevolkt door Pierre Courbois, Peter van de Locht, Michiel Braam, Bo van de Graaf en Carel van Rijn.Willem Breuker Kollektief met Boy Raaijmakers in 2000.


© Jazzenzo 2010