Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Trytone viert jubileum met driedaags festival in Amsterdam

28 nov - Het muzikantencollectief Trytone bestaat 20 jaar en viert dat van 18 tot en met 20 januari met een driedaags festival in achtereenvolgens Bimhuis, Splendor en De Ruimte in Amsterdam.John Dikeman is één van de artiesten die optreden tijdens
Trytone 20. 
Foto © Michiel Amama.


Trytone is een groep muzikanten in Amsterdam en daarbuiten die al twintig jaar avontuurlijke muziek maakt. Muziek met een grote variëteit aan stijlen binnen het gebied van de jazz en impro, soms in combinatie met elementen uit niet-westerse of hedendaagse gecomponeerde muziek. Trytone maakt deze producties toegankelijk door middel van cd-uitgaven, concerten, multimedia performances, tournees en festivals in Nederland en daarbuiten. Sinds 1999 bracht Trytone ruim 75 cd’s uit op het gelijknamige platenlabel.

Trytone 20
Op het festivalprogramma in Bimhuis (18 januari), Splendor (19 januari) en De Ruimte (20 januari) staan uiteenlopende gelegenheidsformaties. Onder meer treden aan Simon Nabatov, Trio Celano / Badenhorst / Baggian, Spinifex SOUFIFEX, Kristina Fuchs met Jeroen van Vliet en Mete Erker, AVA Trio en Boi Akih met Ab Baars, Ig Henneman en Niels Brouwer.

Op de slotdag in De Ruimte staan een keur aan musici klaar om in verschillende bezettingen aan te treden, zoals John Dikeman, Jasper Stadhouders, Ab Baars, Tobias Klein, Marcos Baggiani, Kristina Fuchs, Oguz Büyükberber, Ig Henneman en Niels Brouwer. De avond wordt afgesloten door Afrobeat Ensemble.


© Jazzenzo 2010