Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jeroen van Vliet en Mete Erker nemen 'Pluis' op in Beauforthuis

28 nov - Pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker nemen op donderdag 6 december een live-album op in het Beauforthuis in Austerlitz. De cd 'Pluis' verschijnt in 2019.Jeroen van Vliet en Mete Erker.30 jaar

Het komend jaar delen Van Vliet en Erker dertig jaar het podium. Een samenwerking die in 1989 begon in het Erker Kwartet en uitvloeide in talloze projecten. Van het album 'Hommage' van de Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku, de voorstelling Sparring Partners van Connie Janssen, tot het in 2015 door Mete Erker geïnitieerde project Near East Up North met het vermaarde ensemble Asko Schönberg en kemençe virtuoos Derya Türkan. 

Als duo bracht het de albums 'Unseen Land' (2005, met concerten in Bolivia) en 'Linden' (2016) uit, laatstgenoemde met de Zwitserse zangeres Kristina Fuchs. Tegenwoordig spelen Van Vliet en Erker gezamenlijk in de groep Estafest, met Anton Goudsmit en Oene van Geel.

Kaarten voor de live-opnamen van 'Pluis' zijn verkrijgbaar via de website van het Beauforthuis. Het concert op donderdag 6 december begint om 20.15 uur.


© Jazzenzo 2010