Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jason Marsalis op uitnodiging JazzArt Orchestra in Nederland

2 nov - De uit New Orleans afkomstige drummer en vibrafonist Jason Marsalis is in januari artist in residence bij JazzArt Orchestra. Van 14 tot en met 21 januari treedt het gezelschap op in Nederland en verzorgt Marsalis enkele masterclasses aan conservatoria.
Jason Marsalis.Het veelzijdige JazzArt Orchestra dat bekend staat om haar gevarieerde programma's, haalde enkele jaren geleden componist en arrangeur John Clayton voor een week naar Nederland. Nu stuitte het orkest dankzij bassist Thomas Pol, die in New Orleans studeerde, op Jason Marsalis, de jongere broer van Wynton en Branford.

Jason Marsalis, al vanaf zijn zesde jaar achter het drumstel, deelde na zijn universitaire studie het podium met grootheden als Lionel Hampton en Joe Hensderson. Als sideman is hij te vinden binnen de mainstream jazz, funk, en jazz-fusion. In 2009 bracht hij zijn eerste album uit als vibrafonist: 'Music Update'. Ook staat hij regelmatig met zijn broers op het podium. Als educator is Marsalis verbonden aan Jazz at the Lincoln Centre.

New Orleans
Gedurende de week waarin Marsalis met JazzArt Orchestra optreedt en masterclasses geeft (onder meer Codarts Rotterdam), staat jazz uit New Orleans centraal. Bevestigd zijn optredens in Lantaren Venster Rotterdam (met Thomas Pol Quartet) op 17 januari, Odeon Zwolle op 18 januari (met orkest) en Bimhuis (o.v.b.).Jason Marsalis Vibes Quartet
Blue Note, Milaan, 2014


© Jazzenzo 2010