Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Better Get Hit tweede nieuwe festival in Tilburg

1 okt - Met Better Get Hit gaat binnen een paar maanden tijd een tweede groots opgezet festival in Tilburg in première. Richtte festival Make It in september zich uitsluitend op jazz, het nieuwe tweedaagse evenement dat in januari plaatsvindt sluit urban, soul en jazz in de armen. Onder meer Cory Henry, Caro Emmerald en Fresku staan op het voorlopige affiche.Cory Henry naar Better Get Hit in Tilburg.
Foto © Ron Beenen.


Charles Mingus

Better Get Hit Festival (11 en 12 januari) wordt georganiseerd door muzikant Eric van der Westen, Toine Hultermans, Linda van Berkel en Greenbag, een productiebedrijf waar Van der Westen eveneens deel vanuit maakt. Het festival is vernoemd naar een compositie van Charles Mingus uit 1959 waarin blues, soul, gospel en jazz samenkomen en wordt gehouden op zeven podia in Theaters Tilburg. De proloog vindt plaats in de Tilburgse jazzclub Paradox. Het evenement telt ruim twintig concerten.

Op 11 januari treedt Cory Henry op in Paradox en een dag later staat de jazzpianist met het Metropole Orkest in Theaters Tilburg. Dezelfde avond brengt het Metropole Orkest ook een eerbetoon aan de naamgever van het festival - 'Metropole Plays Mingus' - met solisten Paul van Kemenade, Mete Erker, Louk Boudesteijn en Jan Menu.

Verder staan op het voorlopige affiche de Amerikaanse singer-songwriter Judith Hill, zangeres Sanne Rambags, de Eindhovense rapper Fresku en Caro Emerald. De komende maanden volgen meer namen.

Naast Stranger Than Paranoia en Make It is Better Get Hit het derde festival in Tilburg dat jaarlijks terugkeert.


© Jazzenzo 2010