Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Joshua Redman prominente gast op Dinant Jazz Festival

23 jul - Op het Belgische Dinant Jazz Festival neemt Joshua Redman een bijzondere rol op zich. De saxofonist is in verschillende bezettingen te bewonderen op het kleinschalige evenement dat van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juli gehouden wordt op bijzondere locaties.Joshua Redman op North Sea Jazz 2018.

Foto © Olga Beumer.

Joshua Redman treedt met zijn eigen trio op - met Reuben Rodgers op bas en Greg Hutchinson op drums - en is te gast in twee ensembles van formaat. In het kwartet van drummer Billy Hart schuift hij aan bij Bad Plus-pianist Ethan Iverson en bassist Ben Street. En in het kwartet van gitarist Philip Catherine wordt hij vergezeld door pianist Nicola Andrioli, bassist Philip Aerts en drummer Antoine Pierre.

Dinant Jazz Festival dat enkele jaren geleden nog moest vrezen voor haar voortbestaan en gehouden wordt in de geboorteplaats van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, kent met Monty Alexander Trio, Marcus Miller, en Felix Zurstrassen Trio met Nelson Veras en Ben van Gelder nog meer prominenten op het affiche. Toch staat het festival vooral bekend vanwege zijn no-nonsens sfeer, gemoedelijke locaties en verassende programmering.

Zo treedt onder meer Le Manou op van zangeres Manou Maerten, Loris Tils One Take van de gelijknamige bassist met speciale gast trompettist Alex Tassel, en hebben bassiste Barbara Wiernik en pianist Nicola Andrioli zich verenigd in een gelijknamig kwartet. Dagelijks is er eveneens een talenten concours.


© Jazzenzo 2010