Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Benjamin Herman viert 50e verjaardag met drie albums

29 apr - Naar aanleiding van Benjamin Hermans vijftigste verjaardag op 9 mei verschijnen er dit jaar drie albums van de saxofonist waarvan de eerste in mei. Ook Hermans band New Cool Collective jubileert.Benjamin Herman 50 jaar.
© Facebook.


Bughouse
Het eerste album nam Herman op met zijn nieuwe band Bughouse. Punkjazz geïnspireerd op Hermans eerste helden uit de jaren '80: Xero Slingsby, John Lurie en James Chance. Het album bevat 23 nummers, met Reinier Baas op gitaar, bassist Peter Peskens en drummer Olav van den Berg.

Project S
Het tweede album komt van Benjamin Herman's Project S met muziek voor een documentaire over de Citroën SM, een verbazingwekkende auto ontworpen door Citroën en uitgerust met een Maserati-motor (Johan Cruyff bezat er eentje in zijn jonge jaren). De muziek, inclusief strijkers, is een combinatie van het Franse wonderkind Serge Gainsbourg en de onbetwiste koning van de lounge, de Italiaanse saxofonist Fausto Papetti, twee van Hermans latere helden. Dit album verschijnt uitsluitend op cassetteband.

Trio+
Het derde album komt van Benjamin Herman's Trio waaraan enkele jonge jazzmuzikanten werden toegevoegd die de saxofonist in de afgelopen twaalf jaar leerde kennen tijdens sessies in De Kring in Amsterdam. De drie albums verschijnen in mei, de zomer en in de herfst.

Concerten
Herman viert zijn 50e verjaardag met vier concerten: 6 mei in TivoliVredenburg Utrecht, 11 mei Paradox Tilburg, 12 mei LantarenVenster Rotterdam en op 13 mei in Bimhuis Amsterdam.

New Cool Collective, met Benjamin Herman als bezielend middelpunt, viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Hoe dat jubileum eruit gaat zien is nog niet bekend.Benjamin Herman’s Project S - Opronology


© Jazzenzo 2010