Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Tweede editie Rockit borduurt verder op avontuurlijk mix

23 apr - Na een succesvolle eerste editie aangevoerd door Herbie Hancock, maakte het Groningse muziekfestival Rockit de eerste namen bekend van de tweede editie op 10 november.Pharoah Sanders.

Foto © Ron Beenen.


Met een mix van stijlen en genres variërend van progressieve jazz, experimentele pop, alternatieve- en hedendaags gecomponeerde muziek, trekt Rockit - een samenwerking tussen De Oosterpoort en North Sea Jazz -  de lijn van de eerste editie door die zo'n 2000 belangstellenden trok.

Aziza
Op het voorlopige programma staan tenorsaxofonist Pharoah Sanders en Dave Holland. Laatstgenoemde komt met zijn nieuwe project Aziza met daarin saxofonist Chris Potter, gitarist Lionel Loueke en drummer Eric Harland.

De jonge generatie wordt vertegenwoordigd door het Britse pianotrio GoGoPenguin en STUFF., het dynamische Vlaamse kwintet met een bruisende cocktail van elektronica, jazz en hiphop.

Experimenteel
De experimentele Canadese bassaxofonist Colin Stetson presenteert in een soloconcert zijn laatste album 'All This I Do For Glory' dat in 2017 verscheen.


Recensie 2017


© Jazzenzo 2010