Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Kaja Draksler wint Paul Acket Award 2018

12 apr - Pianiste en componiste Kaja Draksler (1987) heeft de Paul Acket Award 2018 in de wacht gesleept. De Sloveense neemt de prestigieuze prijs in ontvangst op het North Sea Jazz Festival, waar ze vrijdag 13 juli met het Kaja Draksler Octet zal optreden.Kaja Draksler.

Foto © Sara Anke.


De jury over Draksler: 'spannende, krachtige vrije improvisaties in combinatie met technieken uit de hedendaags-gecomponeerde muziek kenmerken de zeer persoonlijke stijl van het Sloveense multitalent'. 

Kaja Draksler verhuisde op haar achttiende van Slovenië naar Nederland en maakte in relatief korte tijd naam in de Europese jazzscene. Ze bracht zeven succesvolle albums uit als bandleider en het bijzonder goed ontvangen soloalbum 'The Lives of Many Others' dat verscheen op Clean Feed Records. Momenteel toert Draksler als soliste, in een duo met pianiste Eve Risser en met haar eigen octet, waarin songs en improvisaties afgewisseld worden door modern-klassiek geïnspireerde composities.

Draksler won in 2009 de Deloitte Jazz Award en in 2015 maakte ze deel uit van de Young VIP Tour.

De Paul Acket Award - vernoemd naar de oprichter van het North Sea Jazz Festival - wordt jaarlijks door North Sea Jazz uitgereikt aan een artiest die een bredere publieke erkenning verdient voor zijn of haar buitengewone muzikaliteit. Winnaars in de afgelopen jaren waren Donny McCaslin, Cécile McLorin Salvant, Tigran Hamasyan en Ambrose Akinmusire.


© Jazzenzo 2010