Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Zuid-Koreaanse wint Dutch Jazz Competition

7 apr - De band van de Zuid-Koreaanse drummer Sun-Mi Hong is vrijdag in het Bimhuis uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Jazz Competition.De Zuid-Koreaanse drummer Sun-Mi Hong.Geen Nederlanders
De Dutch Jazz Competition heeft als doel 'talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek, de pers en de muziekindustrie'. In de finale stond niet één Nederlander. In de twee halve finales kwam de enige Nederlandse inbreng van Tyranni Flock, onder andere de band van toetsenist Robert van der Padt.

Naast de Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong werd de finale van afgelopen vrijdag in het Bimhuis bevolkt door Pablo Martinez Group (Spanje), Laurie Carpenter Quintet (Engeland) en The Bop Collective van de Spaanse saxofoniste Irene Reig die er met de publieksprijs vandoor ging.

De jury, bestaande uit onder andere Yuri Honing, Rolf Delfos en Tineke Postma, bestempelde de Sun-Mi Hong Group als 'de groep die op een emotionele, speelse en spirituele manier en met een juiste attitude het meest organisch is'. Naast diverse optredens kreeg de winnaar 5000 euro aangeboden.


© Jazzenzo 2010