Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Music Meeting gooit formule om en presenteert eerste namen

1 feb - Het Nijmeegse festival Music Meeting ondergaat de komende editie een flinke metamorfose. Het 'park-ticket' voor picknickers verdwijnt en met meer podia en meer muziek wil de organisatie terug naar de kern van het festival: muziek laten horen die zelden of nooit in Nederland klinkt.Sfeerbeeld Music Meeting in Park Brakkenstein.Voorheen konden bezoekers van Music Meeting gebruikmaken van goedkope parkkaartjes (wel toegang tot Park Brakkenstein, niet tot alle optredens) dat vooral bij mooi weer veel publiek uit de regio trok. De organisatie zette bewust in op het festivalsfeertje en goedkope toegangsprijzen. Dat beleid wordt in 2018 losgelaten: mensen die alleen komen om gezellig te picknicken hebben pech. "We mikken op een landelijk publiek van echte muziekliefhebbers. Daar zit voor ons de potentie'' zegt directeur Sanne Grijsen in dagblad de Gelderlander.

Ander geluid
Het festivalterrein wordt avontuurlijker ingericht, krijgt meer podia en de twee grootste krijgen een overkapping zodat slecht weer minder invloed heeft. Ook de randprogrammering is meer gericht op muziek. “We gaan al 34 jaar dwars door genres. Van jazz tot improvisatiemuziek en van traditionele muziek tot nieuwe geluiden. We geloven niet in hokjes en gaan dat nog meer benadrukken. In een tijd waarin grote commerciële partijen de muziekindustrie beheersen, willen wij juist een ander geluid laten horen”, aldus Grijsen.Donny McCaslin naar Music Meeting.

Foto © Karen van Gilst.


Eerste namen
Op het voorlopige affiche staan Donny McCaslin Group, Flat Earth Society & gitarist David Bovée, Saz'Iso en Sidiki Diabaté. Daarnaast verwelkomt Music Meeting ook saxofonist Derek Brown (VS), La Mambanegra (Colombia), Sahad & The Nataal Patchwork (Senegal) en Sysmo (België) die samen spelen met Santiago Vazquez (Argentinië). 

Music Meeting wordt gehouden tijdens het Pinksterweekend van 19 tot en met 21 mei in Park Brakkenstein, Nijmegen. In de komende maanden worden meer namen aan het programma toegevoegd. De kaartverkoop start vandaag.


© Jazzenzo 2010