Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

North Sea Jazz maakt eerste namen bekend

1 feb - Pat Metheny, Pharoah Sanders, Robert Glasper, Carla Bley, Cécile McLorin Salvant, Christian Scott en John Scofield zijn enkele van de eerste 22 namen die North Sea Jazz vandaag bekend maakte voor editie 2018. Het festival in Rotterdam wordt gehouden op 13, 14 en 15 juli.Christian Scott maakt deel uit van supergroep R+R=NOW.

Foto © Govert Driessen.


Eveneens op het affiche het sextet van Vijay Iyer, Billy Hart Quartet met Joshua Redman, Mingus Big Band, Marcus Miller, Gregory Porter en Metropole Okest met werk van Nat King Cole, Mathias Eick Quintet en Ibrahim Maalouf & Angelique Kidjo met het symfonische project Queen of Sheba.

Met R+R=NOW haalt North Sea Jazz een supergroep naar Rotterdam. Reflect+Respond=NOW, een project van Robert Glasper, bestaat verder uit Terrace Martin, Christian Scott, Taylor McFerrin, Derrick Hodge en Justin Tyson. Ook het kwartet met Jack DeJohnette, John Scofield, John Medeski en Scott Colley dat vorig jaar het album 'Hudson' uitbracht met werk van onder andere Bob Dylan, Jimi Hendrix en Joni Mitchell zal velen aanspreken.Pat Metheny vorig jaar in TivoliVredenburg.

Foto © Ron Beenen.


Grote namen

Grote namen op het affiche tot nu toe zijn die van Nile Rodgers & CHIC, Earth Wind & Fire, de R&B en soul-ster Khalid en de legendarische Philly-soulgroep The O’Jays.

Het overige programma, de winnaar van de Paul Acket Award en de muzikant die dit jaar de North Sea Jazz compositieopdracht invult, worden in de loop van de komende maanden bekend gemaakt.


© Jazzenzo 2010